Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ангелска закрила

Main Pic
Публикувана: 26.08.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 594
Коментари: 0
Джон Г. Патън е бил мисионер, който отишъл да служи на Новите Хебридски острови заедно със съпругата и децата си. Една нощ враждебно настроени местни жители обградили мисионерската станция, решени да убият Джон и семейството му. Първо планирали да ги изгорят живи като подпалят сградата, а след това просто решили да ги убият. През цялата изпълнена с ужас нощ Патън и съпругата му се молели горещо Бог да ги избави. И когато се разсъмнало, те с изненада открили, че нападателите им били изчезнали.
 
Година по-късно вождът на племето, което възнамерявал да убие семейство Патън, станал християнин. Затова Патън попитал вожда какво се е случило през нощта, когато са планирали да ги убият и защо не са го сторили.
 
Вождът казал: „Кои бяха всички онези мъже, които бяха с вас в станцията?“
 
Патън бил изумен от отговора, защото през онази нощ с него в станцията нямало никой друг освен семейството му. Вождът продължил да обяснява как са видели стотици едри мъже в блестящи дрехи около мисионерската станция, така че се страхували да ги нападнат.
 
Възможно ли е това да е съвременен пример за ангелска защита в живота на един християнин? Напълно възможно. Със сигурност Библията учи, че ангелите са участвали в живота на Божия народ и продължават да са активни и до днес.
 
Псалм 34:7 ни дава това велико обещание: „Ангелът Господен се разполага на стан около онези, които Му се боят, и ги избави.“ А Евреи 1:14, описвайки ангелите, казва: „Не са ли всички те служебни духове, изпратени да служат на онези, които ще наследят спасение?“
 
С други думи, Бог казва, че е изпратил Своите ангели да служат на нас като вярващи. Той ги е изпратил да ни защитават и дори да ни избавят, когато сме в трудна ситуация. И когато онзи ден дойде, в  който ще трябва да отидем и да се срещнем с Господ, ангелите ще ни въведат в присъствието на Бога.
 
Източник: Harvest ORG
Photo: Pinterest
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg