Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Актьорът Шая Лабоф твърди, че е открил Бога

Main Pic
Публикувана: 29.08.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 1014
Коментари: 0
Звездата от "Трансформърс" и "Индиана Джоунс" 4,  Шая Лабоф преобрази сериозно живота си.
 
36-годишният актьор, чиято майка е еврейка,  разказва по време на дълго интервю с епископ Робърт Барън в шоуто му „Word on Fire“ за своето зашеметяващо обръщане към вярата. Актьорът казва, че Бог е работил в сърцето му, докато е бил в манастир за главната си роля на францискански монах в предстоящ биографичен филм.
 
В един момент, казва Лабоф, времето му в манастира престанало да бъде „подготовка за филм“ и се превърнало в „нещо отвъд всичко това“.
 
„Сега знам, че Бог използва моето его, за да ме привлече към Него и да се откажа от светските желания“, казва той.
 
Духовното възраждане на актьора идва в момент на значителна тъмнина в живота му.
 
Въпреки че признава, че никога не е гледал на себе си „като на атеист“, Лабоф споделя, че се определя като агностик, който „обича да спори“. В крайна сметка обаче той се обръща към вярата в Христос, когато светът му „се разпада“.
 
Младият актьор казва, че е „наранил много хора“ и се чувствал толкова засрамен от себе си, че понякога е мислил за самоубийство.
 
„Имах пистолет на масата. Не исках да излизам навън и да се срещам с хора“, казва актьорът. „Не исках повече да съм жив, когато всичко това се случи. Изпитвах срам, какъвто не бях изпитвал никога преди — срам, който ме задушаваше. Не знаех къде да отида, за да се избавя от това усещане."
 
 Лабоф играе главната роля във филма „Падре Пио“, който ще дебютира в кината на 9 септември.
 
Шая започва да се подготвя за филма, който описва интересния и противоречив живот на покойния италиански свещеник в момент, в който той няма приятели в живота си. Лабоф си спомня, че тогава е усетил „дълбоко желание да живее“, докато започва да чете Библията заради филма.
 
„Виждайки как други хора, които са съгрешили, също са намерили вяра в Христос, ме накара да се почувствам жив и аз си помислих: „О, това ми дава надежда“, обяснява Лабоф. „Започнах да слушам преживяванията на други покварени хора, които са намерили своя път към Бога, и това ме накара да взема решение.“
 
Католическият свещеник, който Шая изобразява, е Свети Пий от Пиетрелчина, известен също като Падре Пио. Той със сигурност е противоречива личност. Той е почитан от католиците, тъй като се предполага, че като юноша е преживял стигматите - появата на  раните на Исус при разпъването Му.
 
Освен това му се приписват изключителни  способности, като способността да слуша изповед в продължение на 12 часа без умора, да знае греховете на енориаша, преди той или тя да ги разкрие, и дори предполагаемата способност да присъства на две места едновременно.
 
Лабоф споделя, че времето, прекарано в  общуване с монасите, са го научили да цени молитвата и четенето на Библията. 
 

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg