Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Убити и ранени при атака на ислямисти в Сомалия

Main Pic
Публикувана: 29.08.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 624
Коментари: 0
Ал-Шабааб, базирана в Сомалия ислямска джихадистка група, обсадила хотел в Могадишу. След 30 часа насилие, включително престрелки с полицията и експлозии, свързаната с Ал Кайда група най-накрая се оттегля. 
 
Към неделя, официалният брой на загиналите се е покачил до 21. Според сомалийското министерство на здравеопазването повече от 117 души са били ранени. 
 
Това нападение е най-голямото в Могадишу след встъпването в длъжност през юни на новия президент на Сомалия Хасан Шейх Мохамуд. Това е обезсърчаващо препятствие пред усилията за спиране на разпространението на ислямския джихадизъм в региона. 
 
Ал-Шабаб представлява значителна заплаха за християните както в Сомалия, така и в околните страни, особено Кения. Християнските общности в Кения, която граничи със Сомалия, често стават мишена, когато бойци на Ал-Шабаб правят екскурзии на територията на Кения. 
 
Молим ви, молете се за семействата на жертвите на бомбения атентат в хотела в Могадишу, както и за християнските общности, пострадали от атаките в Кения. 
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg