Понеделник, 29.05.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лъжливо послание, фалшива надежда

Main Pic
Публикувана: 31.08.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 295
Коментари: 0
"Да спрем с лъжите. Нека да казваме на нашите ближни само истината."     (Ефесяни 4:25, перифразиран превод)
 
Имам приятел, който е лекар. Понякога той трябва да каже на пациента, че има рак, и това е много трудно да се съобщи. Но има и моменти, когато моят приятел може да им даде надежда за курс на лечение. Той казва на пациентите си истината и после им съобщава какво е решението.
 
По същия начин ние не обичаме да говорим с хората за ада. Казваме им, че Господ Исус ги обича и има план за живота им. Казваме им, че Той ще им прости греховете и ще им даде радост и мир.
 
Но ако нашите приятели или познати ни кажат: „Наистина не искам да вярвам в Исус Христос. В интерес на истината съм доста доволен от живота си. Какво се случва с мен, когато умра?“ Тогава съвсем не искаме да им споменаваме думата "ад". Не искаме да им разказваме за ада. В действителност, това наше едностранчиво послание не успява да им предаде цялата евангелска истина.
 
Ще перифразирам думите на Еремия 6:14, който казва нещо подобно за фалшивите пророци, които не бяха казали на хората истината: „Те предлагат повърхностно лечение за смъртната рана на моя народ. Те дават уверения за мир, когато няма мир."
 
Все едно да отидете в болницата, след като сте получили тежка травма и  там лекарите да ви дадат само няколко аспирина и да кажат: „Можете да се приберете вкъщи. Добре сте!" Това е лудост. Трябва ви лекарска помощ веднага.
 
Да обещаваш Рая и да не предупреждаваш за Ада, да предлагаш прошка без покаяние, да проповядваш Евангелието без Кръста е фалшиво послание, даващо лъжлива надежда.
 
Ако наистина обичате хората, ще им кажете истината за вечността. Няма да се колебаете. Вие с любов ще ги ангажирате с Евангелието, но също така ще ги предупредите за последствията от това, което може да се случи, ако не повярват.
 
Нека Бог да ни даде бреме, каквото никога досега не сме имали за душите на хората, които се нуждаят от Христос и трябва да чуят пълната истина на благовестието.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg