Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив - обръщение на ОЕЦ по повод предстоящите избори

Main Pic
Публикувана: 05.09.2022
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 1250
Коментари: 0
Уважаеми съработници, 
Скъпи братя и сестри в Господа,
 
На 2 октомври 2022 г. ще гласуваме на третите поредни предсрочни парламентарни избори от 2021 година насам. Призоваваме евангелските вярващи и църквите към активна застъпническа молитва за тяхното успешно провеждане, съгласно думите на ап. Павел от 2Тим.2:1-4: „И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да имаме тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всички човеци и да достигнат до познание на истината.”
 
Както в обществото, така и всред вярващите има натрупана умора от избори и разочарование от неизпълнени политически ангажименти. Има християни, които не участват на избори, като се позовават на аргументи като: „един глас всъщност няма значение”, или „никой кандидат не отговаря на моите стандарти за морално поведение”, а според трети „политиката е мръсна игра и не искат да участват в нея.”
 
Като граждани на Република България, ние имаме правото да избираме и да бъдем избирани. Уважаваме решението на всеки човек да реализира тези свои права по начин, който той избере. Изборите в една демокрация са инструмент, който не разрешава всички проблеми, но техният резултат оказва влияние върху почти всяка сфера на живота ни.
 
Напомняме, че една от основните форми на изборни престъпления и манипулации е гласуването срещу заплащане или срещу обещана привилегия. Решението за кого да се гласува е лично и е недопустимо да използваме трибуната на повереното ни от Бога служение за политическа агитация.
 
В този смисъл заявяваме, че ние от УС на ОЕЦ не сме влизали в никакви преговори или уговорки с която и да било политическа формация, нито сме упълномощавали наши представители за подобни действия.
 
Призоваваме евангелските вярващи освен да се молят и да гласуват. Участвайки по почтен и свободен начин в изборния процес, ние потвърждаваме грижата си за доброто на нашия народ.
 
Бог да благослови България!
 
П-р Румен Борджиев
Председател на ОЕЦ в България
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg