Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Английските християни с очаквания към новия пример

Main Pic
Публикувана: 06.09.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 991
Коментари: 0
Консервативната партия (известна още като Торите) обяви, че Лиз Тръс ще замени Борис Джонсън като министър-председател на Обединеното кралство.
 
От 172 000 гласа на членовете на партията, 57% подкрепиха Тръс, която победи своя съперник Риши Сунак. Тръс е третата жена министър-председател в историята на страната.
 
В първата си реч Лиз Тръс каза, че ще работи за справяне с икономическите предизвикателства (с инфлация от над 10%) и енергийната криза. Бившият външен министър каза, че вярва „в свободата, в способността да контролираш живота си, в ниските данъци, в личната отговорност“.
 
Войната в Украйна и миграционната криза също са важни предизвикателства, с които трябва да се справи новият ръководител на правителството.
 
Християните бяха сред многото, които реагираха на новината за избора на Тръс за ръководител на правителството.
 
Гавин Калвър , главен изпълнителен директор на Евангелския алианс ( EAUK ), написа в Туитър: „Моля, присъединете се към мен в молитва за нашия нов министър-председател. Лидерството винаги е трудно и е трудно да си представим по-предизвикателни обстоятелства, които новият премиер трябва да поеме. Кризата на разходите за живота, стачните действия, войната в Украйна… списъкът изглежда безкраен“.
 
Друг християнски представител, който изрази молитвите си за новия министър-председател, е Джъстин Уелби , архиепископ на Кентърбъри и лидер на Англиканската църква: „Моля се за Лиз Тръс, докато тя поема големите отговорности на лидерство във време на толкова големи предизвикателства. Нека Бог я води , както и всички, които служат в нашия политически живот, към Неговата надежда за нашата нация и особена грижа за тези, които са уязвими.
 
След като настоящият премиер Борис Джонсън обяви оставката си, лидери на църкви и християнски организации в Обединеното кралство призоваха да върнат личната неприкосновеност и истината на ръководството на страната. „Нашият нов премиер трябва да се стреми да бъде модел на морален интегритет и добър характер “, каза Джон Либи от проповедническата служба Langham Partnership.
 

Photo: NDTV

Premier Christian News

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg