Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Разводнено евангелие

Main Pic
Публикувана: 06.09.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 389
Коментари: 0
Без съмнение най-великият и пълноценен живот е този на човека, който е приел Христос за свой Господ и Спасител. Бог променя един живот, който е празен, безцелен и, най-лошото от всичко, завършващ със смъртна присъда, и след това го обръща и трансформира. Той прощава всичките ни грехове, премахва вината ни и буквално се настанява вътре в нас чрез Светия Дух.
 
Най-важното е, че посредством Своето Слово Бог променя нашия вечен адрес от място, наречено Ад, на място, наречено Рай. Всичко това идва в резултат на силата на провъзгласеното евангелие, в което сме повярвали.
 
И все пак някои са повярвали в това, което бих описал като разводнена версия на евангелието. Това е едно евангелие, което обещава прошка, но рядко споменава необходимостта да се покаете за греха си. Същото евангелие обещава мир, но никога не предупреждава, че ви очаква преследване или страдание заради вярата ви.
 
Подобно евангелие е захарасано, защото според него Бог иска да сте здрави и богати и никога да нямате никакви проблеми, за които да се молите и споделяте. Въпросното евангелие казва, че ако го приемете, ще намерите благоволението на Бога, така че за вас винаги ще има място за паркиране. Но това не е евангелието на Новия завет.
 
Християнският живот не е игрище, а бойно поле. Не само има Бог, който ви обича и има план за живота ви, но има и дявол, който ви мрази и се противопоставя на Божия план.
 
Не казвам, че след като станете християни, ще бъдете непременно болни, бедни и нещастни. Но същността на християнския живот се състои в познаването и ходенето с Бога. Става въпрос за неотлъчно следване на Христос, когато небето е синьо, а също и когато е пълно с облаци.
 
Истинското евангелие изисква постоянство и устояване. Господ Исус Христос каза ясно, че бурите ще влязат във всеки живот. Но когато се стремим да познаваме и следваме Спасителя, ще намерим истинско удовлетворение като допълнителна полза, въпреки изпитанията.
 
Източник: Harvest.Org
Photo: Pinterest
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg