Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Елизабет II премина във вечността

Main Pic
Публикувана: 07.09.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 2014
Коментари: 0
"Отче Боже, благодарим ти за живота на кралица Елизабет II. Благодарим Ти за службата ѝ в тази страна и вярата ѝ в Исус. Господи, молим се за нейното семейство, както и за тази страна в този тъжен момент на загуба. Нека почива в съвършен мир." Това каза архиепископът на Кентърбъри в своето изявление по повод внезапната кончина на най-дълго управлявалия британски монарх в историята.
 
„Зная колко много разчитам на моята вяра, за да ме води в добрите и в лошите моменти. Всеки ден е ново начало. Зная, че единственият начин да живея живота си е като се опитвам да направя това, което е правилно, да гледам напред, да дам най-доброто от себе си във всичко, което денят носи, и да се доверя на Бога. Подобно на други от вас, които черпят вдъхновение от собствената си вяра, аз черпя сила от посланието на надеждата в християнското евангелие“, заявява Нейно Величество.
 
Нейно Величество Елизабет II е известна по цял свят със своята християнска вяра. В едно от последните си изявления тя казва:
 
"През целия ми живот посланието и учението на Христос са били мой наставник и в тях намирам надежда."
 
Кралицата на Великобритания празнува 70 години на трона тази пролет, рекорд, с който надхвърля този на баба ѝ Виктория. По време на нейното царуване се сменят 14 министър-председатели. Обиколила е земята 42 пъти. 
 
В биографичната книга The Servant Queen and the King She Serves, посветена на живота ѝ, Елизабет сама пише предговора, в който казва: 
 
„Mного съм благодарна за вашите молитви и на Бога за непоколебимата Му любов.
 
„Наистина съм била свидетел на Неговата вярност.“
 
Съавторът на книгата, Катрин Бъчър, казва: „Нейно Величество е много откровена относно вярата си в Христос. Така че да имаме монарх, който говори открито за Исус по много спокоен и естествен начин, е огромно насърчение и надежда. Християните в цялата страна ще четат книгата за кралицата и ще се научат да говорят за Исус по естествен начин с приятели, роднини и колеги, така че хората да могат да открият повече за това какво означава да си последовател на Христос.“
 
Кралица Елизабет е патрон на Британското библейско дружество и на Scripture Union. За дълги години тя поддържа близки приятелски отношения с Били Греъм, с когото разменя мисли за Бога и Божието слово.
 
Нейно Величество е върховен управител на англиканската църква, роля, която започва с крал Хенри VIII през 1536 г.
 
Държавното погребение се предвижда 10 дни след смъртта на монарха.
 
Християните по света скърбят за загубата на британския монарх, който искрено говореше за доверието си в Христос и се молят за семейството ѝ.
 
Източник:  Premier Christian News
Photo: NDTV.com
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg