Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Фр. Греъм коментира тревожните резултати от ново проучване за пастирите

Main Pic
Публикувана: 08.09.2022
Автор: М. Фауст
Прочетена: 655
Коментари: 0
Евангелистът Франклин Греъм изрази загриженост относно скорошно проучване, което установи, че над една трета от старшите пастори вярват, че добрите дела могат да спасят човека.
 
Проучването е проведено от Центъра за културни изследвания към Християнския университет в Аризона по-рано тази година като част от неговия годишен списък за американския мироглед. Около 1000 старши пастори от различни деноминации са взели участие в проучването.
 
Греъм, главен изпълнителен директор и президент на Samaritan's Purse и Евангелската асоциация на Били Греъм, реагира на някои от резултатите от проучването в поредица от туитове, съобщава Faith Wire.
 
„Не знам кои 1000 пастори е изследвала тази група, но резултатите са обезпокоителни“, пише той . „39 процента от „евангелските“ пастори, които са анкетирани, казват, че няма абсолютна морална истина и че „всеки човек трябва да определи своята собствена истина“. Каква лъжа!"
 
„Проучването също така казва, че 30 процента от евангелските пастори не вярват, че тяхното спасение се основава на изповядването на греховете им и приемането на Исус Христос за техен Спасител. Този вид фалшиво учение води хората и църквите в заблуда“, твърди Греъм.
 
„Библията е Божието Слово, от началото до края“, заключава той. „Това е абсолютната истина – това е, което има значение, а не нашето мнение.“
 
Проучването, проведено между февруари и март 2022 г., също установи, че поне една трета от анкетираните старши пастори вярват, че Светият Дух е „символ на Божията сила“, а не „реална личност“. Те смятат, че "сексуалните отношения между двама неженени хора, които вярват, че се обичат, са морално приемливи".
 
Освен това пасторите казват, че социализмът е за предпочитане пред капитализма, Библията е „двусмислена“, когато става въпрос за абортите, и прераждането е „реална възможност“.
 
Проучването следва  по-ранни данни, публикувани от Центъра за културни изследвания, които установиха, че само 37 процента от християнските пастори в САЩ имат библейски мироглед.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg