Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски организации предупреждават за анимационния филм „Малкият демон“

Main Pic
Публикувана: 09.09.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 828
Коментари: 0
„Малкият демон“ е ново анимационно шоу на компанията "Дисни", което разказва за жена, която спи със Сатана и ражда Антихриста, след което предизвиква много проблеми в света.
 
Филмът е с участието на Дани Де Вито в ролята на Сатана. Религиозни лидери и медийни експерти изразиха своите тревоги от идеите във филма, както за родителите, така и за децата.
 
„Аз... не мога да повярвам, че това шоу съществува“, казва Майк Синьорели, старши пастор на църква в Ню Йорк, пред християнската медия Faithwire. „Мисля, че ако можехме да се върнем 30 години назад … всички щяха да бъдат шокирани и ужасени.“
 
СМУЩАВАЩ СЮЖЕТ
Синьорели не преувеличава ситуацията, тъй като езикът на „Малкия демон“ сам  по себе си показва смущаващите теми  и образи, вградени в шоуто – насилие, езичество и сатанински сюжетни линии, прикрити в опит за комедия.
 
„Тринадесет години след като е забременяла от Сатана, майка, на име Лора, и нейната дъщеря, Криси, се опитват да живеят обикновен живот в Делауеър, но постоянно са осуетявани от чудовищни ​​сили, включително Сатана, който копнее за попечителството над душата на дъщеря си.” Това е  описанието на шоуто .
 
Синьорели казва, че „Малкият демон“ е израз на това, което се случва, когато моралът и етиката бавно се разрушават и се разлагат, спускайки културата по хлъзгав наклон, което трагично води до подобен край.
 
„Това, което се случва, е, че нещата постепенно се променят година след година, за да приемете за нормално нещо, което никога не бихте приели в предишно поколение“, казва той. „Като християнин вярвам, че врагът иска да погуби нашите деца. Ние не се борим срещу плът и кръв, а срещу властите и началствата на поднебесните места.“
 
Имайки предвид предполагаемите езически теми в „Малкият демон“, един от цитатите за сериала, който се разпространява, идва от актрисата Обри Плаза, която играе Лора.
 
„Харесва ми, че нормализираме езичеството“, казва Плаза, докато рекламира шоуто. „Лора е езичница. Тя е вещица. Тя е обладана от дявола."
 
НЕСИГУРНОТО МЯСТО НА КУЛТУРАТА
Д-р Тед Бер, стожер на Холивуд и основател на  Movieguide, организация, която помага на семействата да се ориентират в развлекателното съдържание, казва, че нито е изумен от излъчването на „Little Demon“, нито е изненадан от противоречивите теми на шоуто, особено като се има предвид несигурното положение на културата .
 
„Това шоу не е изненадващо“, казва той пред Faithwire, докато обсъжда смущаващите елементи и теми. „Това е посоката, в която върви нашата култура.“
 
Въпреки че „Малкият демон“ се излъчва по FXX, собственост на Disney, за който се предполага, че е насочен към 18 до 34-годишни, фактът, че филмът е анимационен – може да привлече много по-млади зрители, любопитни за темата .
 
„Всички знаем, че децата искат да гледат това, което не трябва да гледат“, казва Синьорели.
 
ДРУГИ РЕАКЦИИ
Синьорели и Бер са само двама християни, които говорят открито, въпреки че реакцията резонира и в политическата сфера. Християнската организация One Million Moms (OMM), публикува „спешно предупреждение за родителите“ относно сериала,  обявявайки , че „Дисни направи още една опасна стъпка в тъмнината“.
 
„Заедно с други асоциирани с Disney продукции като „Maleficent“, „Star vs. the Forces of Evil“ и „The Owl House“, този нов анимационен сериал за възрастни „Little Demon“ също се развива в духовно демонично царство”, пише организацията  в предупреждението си.
 
OMM  продължа: „Дисни въвежда зрителите, включително децата, които може да се натъкнат на този сериал, в свят на демони, вещици и магьосничество. Наред с демоничното съдържание на този сериал, умовете на по-младите зрители също ще бъдат наводнени със светски възгледи за света, които отразяват настоящата култура.”
 
Петиция, създадена от OMM, е събрала над 24 000 подписа до сряда сутринта.
 
РОДИТЕЛСКО  ВНИМАНИЕ
Родителите, загрижени за предавания като „Малкият демон“, трябва да бъдат усърдни, особено когато обществото продължава да възприема и навява окултни и сатанински теми в мейнстрийма.
 
„Цялата култура е в разгара на сатанинска революция – ако искате да го кажете по този начин“, казва Бер, като насърчава родителите да бъдат проактивни в наблюдението на потреблението на развлечения за техните деца.
 
„Просто трябва да ги научим да имат правилните ценности, за да разберат, че няма да получат самочувствие, като станат сатанисти“, казва той.
 
Бер изразява съжаление за „големия проблем“, пред който са изправени родителите днес, тъй като средностатистическото дете е залято с десетки хиляди часове забавление, докато достигне тийнейджърски години.
 
Той насърчава майките и татковците да бъдат усърдни и да се учат на проницателност от рано.
 
„Родителите са претоварени, работят, уморени са“, казва той, отбелязвайки, че майките и татковците трябва да обучават младите хора да бъдат мъдри и проницателни, дори когато родителите не са наоколо. „Трябва да научите тийнейджъра или детето на всякаква възраст … да бъде мъдър, когато ползва социалните медии.“
 
Молете се за нашата култура сред настъплението на такива демонични програми.
 
 
Източник: Faith Wire

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg