Четвъртък, 30.11.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Праведните извикаха, и Господ послуша, И от всичките им беди ги избави." Псалм 34:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски лидер отвлечен в Нигерия, друг е застрелян от ислямисти

Main Pic
Публикувана: 14.09.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1036
Коментари: 0
Ислямски екстремисти са убили християнски охранител, докато отвличали пастор в централна Нигерия и ранили съпругата на лидера на църквата, съобщава Morning Star News.
 
Джеймс Нгианг, член на църквата, ръководена от пастор Бунг Фон Донг от Church of Christ in the Nations (COCIN),  е бил убит при нападението в дома на пастор Донг, намиращ се в близост до църковните помещения в Ганаури, окръг Рийом, щат Плато.
 
„Въоръжени мъже, терористи ислямисти, нападнаха Ганаури и отвлякоха пастир Бунг Фон Донг заедно с Джеймс Ман, който по-късно избяга от ръцете на похитителите“, казва Ганг пред Morning Star News в текстово съобщение.
 
„Въоръжените мъже нахлуха в дома на председателя на RCC [Регионалния църковен съвет] около 10 часа вечерта, стреляха и раниха съпругата на пастора и убиха един член на църквата. Убитият е служител на охраната на църквата. Той е бил застрелян преди похитителите насила да отведат пастора с оръжие.”
 
В понеделник (12 септември) въоръжените мъже се свързали със семейството на пастора и поискали 20 милиона найри (46 650 щатски долара) за освобождаването му, казва Ганг, добавяйки, че тялото на Нгианг е било погребано в същия ден.
 
Полицията е потвърдила отвличането на пастор Донг. Алфред Алабо, заместник-началник на полицията на щатското полицейско командване на Плато, е казал в изявление за пресата, че нападението е станало в неделя вечерта и че Ман е директор на правителственото средно училище в Ганаури.
 
Източник: Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg