Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво не могат пасторите

Main Pic
Публикувана: 17.09.2022
Автор: Ч. Лоулес
Прочетена: 752
Коментари: 0
Има много неща, които един пастор не може да прави – въпреки че според мен водачите на църкви са невероятни хора. Те вярно служат на Бога и на хората неделя след неделя, често без да се стремят към признание или слава. С вяра те могат да направят много, но ето няколко неща, които дори пасторите не могат да сторят, защото не са всемогъщи.
 
12 неща, които пасторите не могат да правят:
 
Пасторите не могат да четат мисли. Всеки знае това, но много членове на църквата държат пасторите отговорни за техните неизказани очаквания.
 
Пасторите не могат да бъдат навсякъде по едно и също време. Никое човешко същество не може да бъде на всяко място едновременно, но някои членове се ядосват, когато пасторите трябва да кажат „Не“.
 
Пасторите не могат да променят сърцата на техните слушатели, колкото и да са брилянтни и издържани проповедите им. Само Бог може да направи това.
 
Пасторите не могат да знаят всичко. Повечето пастори учат упорито, образоват се, но никой не може да отговори на всеки зададен въпрос.
 
Пасторите не могат да се молят за всички по всяко време, защото и те се уморяват и забравят. 
 
Пасторите не могат да живеят напълно безгрешно. Никой не може. Включително и ти. И аз. Всички сме грешници .
 
Пасторите не са в състояние да уможават църквите. Не те са отговорни за растежа или застоя в една църква. Ако църквата расте, това е, защото Бог го прави.
 
Пасторите не могат да накарат членовете на църквата да даряват или да отделят десятък за Божието дело. Това също е много лошо, тъй като някои църкви не плащат добре на пасторите си.
 
Пасторите не успяват да избегнат всички възможни грешки, типични за хората. Всички ние бъркаме понякога, често неволно и дори несъзнателно.
 
Пасторите не винаги успяват да избегнат фаворитизирането. Пасторите служат на всички, но да имаш по-добри (и най-добри) приятели сред членовете на църквата е напълно естествено.
 
Пасторите не винаги разкриват всичко за себе си. Колкото и да искате да знаете подробностите, пасторите може да не са в състояние да ви кажат.
 
Пасторите не могат да игнорират греха, когато се натъкнат на него. Пасторите трябва да обърнат внимание на всеки проблем, дори когато не е приятно.
 
Молете се за вашите пастори. Те носят тежка отговорност. Опитвайте се да ги разберете и бъдете съчувствителни и състрадателни.
 
Източник: Church Leaders
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg