Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато Бог се бави

Main Pic
Публикувана: 26.09.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 763
Коментари: 0
Господ всъщност не се бави с обещанието Си, както някои хора си мислят. Не, Той е търпелив заради вас. Той не иска никой да погине, но иска всички да се покаят. 
                                                                                                                                              2 Петър 3:9 (перифразиран превод)
 
Когато става въпрос за изучаване на библейските пророчества, понякога пропускаме същността. Можем да бъдем обсебени от неща, които смятаме за изпълнение на библейските пророчества, но всъщност не е точно така. Забравяме, че библейските пророчества не са дадени, за да се хвалим с много знания, а да въздействат на сърцата ни и да ни променят.
 
Ако наистина разбираме за какво се отнасят библейските пророчества, тогава те трябва да ни накарат да искаме да живеем благочестив живот. Господ не закъснява да се върне на планетата Земя. Той просто е търпелив към нас.
 
Ето какво казва Библията: „Господ наистина не се бави с обещанието Си, както някои хора мислят. Не, Той е търпелив заради вас. Той не иска никой да погине, но иска всички да се покаят” (2 Петрово 3:9, перифразиран превод).
 
Бог чака. Спомням си, че в началото на 70-те години всички говореха за завръщането на Исус. Молехме се: „Господи, върни се!” Не се ли радвате, че Той не е отговорил на молитвите ни? В крайна сметка много повече хора са дошли при Исус Христос от 1970 г. насам.
 
Вярвам, че някой някъде, който се е родил на земята днес, ще бъде последният човек, който ще повярва, преди Господ да призове Своята Църква у дома на Небето. Това често наричаме Грабването на Църквата. Пишейки за това събитие, апостол Павел каза: „Защото сам Господ ще слезе от небето със заповеден вик, с глас на архангел и с Божия тръбен зов. Първо, вярващите, които са умрели, ще възкръснат от гробовете си” (1 Солунци 4:16 NLT).
 
Ако знаехте кой е последният човек, който трябва да повярва в Христос преди Неговото завръщане, би било изкушаващо да приложите малък натиск върху този човек, нали? Представете си, че споделяте Евангелието с този човек и го водите при Христос, и после всички отиваме в Рая!
 
Бог чака повече хора да повярват. Той не се бави никога.
 
Harvest Org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg