Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Червените юници и Третият храм

Main Pic
Публикувана: 27.09.2022
Автор: М. Фауст
Прочетена: 1754
Коментари: 0

Доставянето на пет червени юници в Израел предизвика световен дебат относно значението на този образ в библейските пророчества, особено сред християните, които вярват, че Третият храм ще бъде построен скоро.

Петте юници пристигнаха в Израел от Тексас миналата седмица, след като бяха одобрени от еврейските равини като червени на цвят и без недостатъци – две изисквания в Мойсеевия закон за жертвоприношение според Числа 19.
 
Много християни вярват, че трети храм ще бъде построен в Йерусалим през последните времена преди Второто Христово идване.
 
„Кравите са били инспектирани от равините и е установено, че са червени и без петна, което означава, че са ритуално чисти за жертвоприношение, както е предвидено в закона на Мойсей“, съобщава All Israel News . „За да стане някой ритуално чист, съгласно изискванията на закона, е необходима пепел от червена юница.“
 
Бог каза на Мойсей в Числа 19 да намери „червена юница без недостатък, която никога не е била под ярем“. Юницата трябвало да бъде изведена от свещеника „извън стана и заклана в негово присъствие“. Останалата част от главата в Числа изброява какво трябва да се направи с кръвта и пепелта на юницата, след като бъде изгорена.
 
Произраелският християнски уебсайт TheIsraelGuys.com също определи пристигането на юниците като значимо.
 
„Невероятно е, че няколко червени юници са били докарани в Израел и потенциално биха могли да бъдат използвани при възстановяването на службите в храма в близко бъдеще“, се казва в уебсайта. „В същото време, като вярващи в Библията и Божия пророчески план за Ерусалим, ние първо трябва да се грижим и да се застъпваме за мястото, където Бог е избрал да постави името Си и където Той каза, че един дом ще бъде възстановен като дом за молитва за всички народи ( Исая 56:7 ).“
 
Ортодоксалната еврейска общност в Израел гледа на юниците като на още една стъпка в „еврейското пътуване за възстановяване на храмовите служби в Ерусалим“, съобщава TheIsraelGuys.com.
 
„Според равините и лидерите в Израел, тези юници могат да бъдат използвани за възстановяване на много от практиките на еврейския храм в Ерусалим, дори преди Третият храм да бъде възстановен“, се казва в уебсайта. „... На церемонията по посрещането малка група стана свидетел на разтоварването на юниците. Посрещачите рецитираха псалми, пееха и танцуваха, и дори надуха шофар, за да отпразнуват това важно събитие.“
 
Photo: Mishpasha Magazine
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg