Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Радикална щедрост

Main Pic
Публикувана: 05.10.2022
Автор: Картър Конлън
Прочетена: 419
Коментари: 0
Kогато бях пастир в Канада моят помощник-пастир ми сподели, че моторът на колата му току-що е гръмнал. Той седна на бюрото срещу мен и каза: „Не знам какво ще правя. Нямам спестявания. Не знам как ще си купя хранителни продукти за семейството.”
 
„Е, нека се помолим“, любезно предложих. През цялото време знаех, че имам 6000 долара в банката. Когато започнах да се моля, един глас в ума ми прошепна: „Лицемер! Спри да се молиш. Знаеш много добре, че имаш това, от което се нуждае този човек." Честно казано, много се опитвах да се преборя с тази мисъл. Опитах се да продължа да се моля, но сякаш устата ми беше пълна с меласа, която ставаше по-дебела с всяка минута. Срещу мен седеше моят брат в Христос, благочестив човек, който беше в нужда, и аз имах точно това, което щеше да му помогне. В ума си спорех: „Но, Боже, тези пари са всичко, което имам. Ами ако имам нужда от тях за децата си? Ами колата ми? Не е нова. Ами ако и тя се развали?“
 
Най-накрая Господ победи и отидох в банката. В крайна сметка изтеглих спестяванията си и дадох средствата на моя помощник - пастир. Бих искал да мога да кажа, че си тръгнах с радост, след като сложих парите в ръката му, но не го направих. Просто го направих чрез вяра и в подчинение на това, което знаех, че гласът на Бога ми е казал.
 
Скоро след това заминах за източна Канада и се върнах, защото къщата ни беше изгорена до основи. Така че сега бях загубил дома си и бях дал парите си. И все пак избрах да се доверя на Бога и той осигури семейството ми.
 
Не е нужно да се страхувате да инвестирате в други хора. Бог ще ви храни свръхестествено. Той ще бъде вашият източник и вашата сила. Той винаги ще бъде достатъчен, независимо от това какви са нашите нужди, и винаги ще ни даде всичко, от което се нуждаем, за да постигнем това, което Той ни призовава да направим. Не само това, но Той ще вземе малкото, което имаме, и ще го умножи, не само за нас самите, но и за другите.
 
Източник: World Challenge
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg