Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Приема ли Бог поклонението на всички религии

Main Pic
Публикувана: 05.10.2022
Автор: Дж. Денисън
Прочетена: 465
Коментари: 0
Много обезпокоителен доклад за „Състоянието на теологията” в Америка, току-що публикуван от Ligonier Ministries и Lifeway Research отбелязва, че 43 процента от евангелистите са съгласни, че „Исус е велик учител, но не е Бог“. Този процент се е повишил с тринадесет пункта само за две години. Трагично е, че 56 процента от американските евангелисти смятат, че „Бог приема поклонението на всички религии, включително християнството, юдаизма и исляма“. Този процент се е повишил с четиринадесет пункта за две години.
 
Друго проучване, това на Джордж Барна и Центъра за културни изследвания към Християнския университет в Аризона, е още по-обезпокоително: то съобщава , че поне една трета от пасторите в Съединените щати вярват, че човек може да спечели място в рая, просто като е добър и морален.
 
Нищо чудно, че културата ни продължава да се плъзга към небиблейската аморалност. Пенсионираният конгресмен и мой личен приятел Франк Улф е прав: политиката е след културата, а културата е след църквата.
 
Ако тези, които проповядват проповеди и тези, които ги слушат, не вярват, че спешно се нуждаят от трансформираща връзка с Исус Христос, не трябва да се изненадваме, когато техните вярвания и действия отразяват тези на нашето грешно общество. Колкото по-дълго избягваме светлината, толкова повече очите ни се приспособяват към тъмното.
 
И така, нека бъдем ясни: Исус е безгрешният Божий Син, който ходеше по нашата земя, умря за нашите грехове, възкръсна от гроба, моли се точно сега за нас и ще се върне един ден като Цар на царете и Господар на господарите ( Откровение 19:16 ). 
 
Ако изградите живота си върху Неговото уникално господство, когато ураганите, наводненията, земетресенията, болестите и изкушенията на живота ви намерят, вашият дом ще устои ( Матей 7:24-25 ). Ако не го направите, вашият дом ще рухне (ст. 26-27).
 
Източник: Christian Headlines
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg