Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Резултатите са в Божиите ръце

Main Pic
Публикувана: 05.10.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 291
Коментари: 0
Понякога чувам хора да казват, че не се интересуват от „масово“ евангелизиране или от броя на новите вярващи. Е, Бог се интересува както от евангелизирането в личен план, така и от масовото евангелизиране.
 
Намираме пример за масово евангелизиране в Деяния 2 глава, където Петър говори на тълпа от хиляди хора, събрани на едно място. В резултат на това около 3000 души поискаха да последват Исус Христос (вижте стих 41).
Библията казва: „Думите на Петър пронизаха сърцата им и те казаха на него и на другите апостоли: „Братя, какво да правим?“ (стих 37 NLT).
 
Петър им каза: „Всеки от вас трябва да се покае за греховете си и да се обърне към Бог, и да бъде кръстен в името на Исус Христос за опрощение на греховете си. Тогава ще получите дара на Светия Дух. Това обещание е към вас, към вашите деца и към тези далеч – всички, които са били призовани от Господ, нашия Бог” (стихове 38–39 NLT).
 
В книгата Деяния на апостолите намираме случаи както на масово евангелизиране, така и на лично споделяне на благовестието. Когато Филип разговаря със сановника от Етиопия в пустинята, той се включва в лично споделяне на Благата вест (вж. Деянията 8:26–39).
 
Когато Петър се обърна към масите в деня на Петдесетница, това беше масов евангелизъм или това, което обичам да наричам прокламационен евангелизъм. Това е евангелизацията, която правим вече повече от 30 години чрез така наречените кръстоносни походи на служението Harvest и видяхме повече от 500 000 души да изповядват вяра в Господ Исус Христос и да се ангажират да Го следват.
 
Знаем ли със сигурност, че всички хора, към които Петър се обърна, са станали активни християни? Не, не можем да го твърдим със сигурност. Вярваме ли, че много от тях са го направили? Да, много е вероятно.
 
Нашата работа е да провъзгласяваме евангелието и да посеем семената. Светият Дух е този, който определя къде ще попаднат семената и какво ще се случи в живота на хората.
 
Нека да не спираме да споделяме Евангелието по всички възможни начини.
 
Източник: Harvest ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg