Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новият завет оживява в оригинален рецитал

Main Pic
Публикувана: 12.10.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 365
Коментари: 0
Професор Том Майер — известен още като Човекът, който наизустява Библията — вярва, че понякога слухът ни кара да възприемаме нещата различно.
 
Майер, професор в Библейския колеж "Шаста" в Рединг, Калифорния, спечели прозвището си с това, че е запомнил 20 книги от Библията, постижение, което го отвежда до различни места в САЩ, за да насърчава околните да наизустяват Писанието.
 
„Великият рецитал“, който се провежда до 15 октомври в ICR Discovery Center, включва Майер и шестима други експерти по наизустяване на Библията, които рецитират стих по стих целия Нов завет, всичко по памет. 
 
Рециталът съвпада с Празника на шатрите, когато народът на Израел се събира за празнично четене на Тората и Майер специално е планирал събитието да се състои през същия период от време.
 
Всъщност, за Майер, Големият рецитал предлага не само възможност за споделяне на Божието Слово с другите, но и да подготви своите слушатели за това, което мнозина смятат за ключови избори за бъдещето на Съединените щати. 
 
„В Библията са записани случаи на хора, които четат Писанието на глас на обществени събирания като Сукот“, казва той. „В библейски времена този обичай имаше за цел да мотивира живот на послушание и да осигури продължаване на божествения просперитет на нацията на Израел.“ 
 
„По същия начин, това съвременно публично прокламиране на Божието Слово малко преди междинните избори в САЩ ще информира тези, които слушат, какво Богът на Библията изисква от тях не само като личности, но и като „една нация пред Бога“.
 
Но тъй като Новият завет обхваща 27 книги и повече от 180 000 думи, Майер знае, че има нужда от помощ, за да осъществи своя проект.
 
Вместо да привлече обучени актьори, Майер търси онези, които той описва като „обикновени хора, които се страхуват от Бога и обичат Словото Му“, включително пенсиониран учител Скот Файърбоу, Британи Шлихтер, църковен секретар, и Тимъти Фруд, подкастър и журналист.
 
Подобна инициатива е похвална и заслужава възхищение.
 
Източник: Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg