Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Надежда за Европа 2022

Main Pic
Публикувана: 12.10.2022
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 394
Коментари: 0
От 4 до 8 октомври в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина,  се проведе международният форум "Надежда за Европа 2022", организиран от Европейския евангелски алианс.
 
Около 250 участници от почти всички европейски страни, обединени под общия надслов: “Строители на Божието царство: празник на взаимовръзките”, споделяха своите усилия, предизвикателства и победи в изграждане на духовно по-добра Европа.
 
Освен общите сесии, бяха организирани и срещи по интереси, по време на които участниците можаха да споделят опитности и да създадат нови контакти за съвместно служение на Стария континент.
 
Конференцията даде добра възможност за срещи между служители от Запада и Изтока, от една страна и между църковни ръководители и различни служения, от друга страна.
 
По време на "Надежда за Европа 2022" се проведе и Генералната асамблея на Европейския евангелски алианс. Досегашният генерален секретар на Алианса, Томас Бухер официално предаде позицията и служението на двамата нови секретари Ян Уесъл от Нидерландия и Кони Дуарте от Португалия.
 
Освен от Председатела на ОЕЦ п-р Румен Борджиев, България беше представена и от Председателя на Женския отдел на Българския алианс Ева Борджиева и от Катя Райчинова - координатор на Young Life за България.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg