Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Търсят се доброволци за археологически туризъм в Израел

Main Pic
Публикувана: 13.10.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 415
Коментари: 0
Израелското министерство на туризма стартира нова инициатива, целяща да привлече християнските туристи в разкопките. Група, свързана с Американското дружество за отвъдморски изследвания (ASOR), най-голямата организация за професионални американски археолози, работещи в Израел, започва 13-дневна обиколка с посещения на 27 обекта.
 
Американски археолози, работещи в Израел, приветстват новите програми. Насърчаването на „археотуризма“ е добро за археологията – насърчаване на местната икономика, култивиране на интерес към текущата академична работа и снабдяване на археолозите с постоянен поток от доброволци.
 
„Не бихме могли да постигнем нищо без тях“, каза Стив Ортис, директор на Центъра за археология Lanier към университета Lipscomb в Нешвил, Тенеси. Ортис ръководи съвместно 10-годишни разкопки в Тел Гезер и сега е съдиректор на археологическия проект Тел Бурна.
 
Привличането на туристи в археологията не е нова идея. Израелският археолог Игаел Ядин потърси и набра доброволци за разкопките на известното място Масада през 60-те години на миналия век. Оттогава поток от хора са платили да отидат до Светите земи, за да копаят, теглят и пресяват пясък, прекарвайки част от ваканцията си, допринасяйки за трудната работа на науката и шанса да се докоснат малко до библейската история.
 
Източник: Christianity Today
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg