Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-преследваните хора в света

Main Pic
Публикувана: 13.10.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 378
Коментари: 0
Кои са най-преследваните хора в света? Проучванията на Pew Research Center показват, че това са християните. Под преследване нямам предвид глобални кризи, които засягат всички нас. Говоря за дискриминация, словесно посегателство, физически атаки и арести.
 
Всеки ден нашите християнски братя и сестри страдат от варварско отношение в страни по целия свят. Хората ги преследват, изтезават и екзекутират просто заради вярата им в Исус Христос.
 
Не се заблуждавайте, преследването няма да престане.
 
И все пак Библията казва, че „всеки, който иска да живее благочестив живот в Христос Исус, ще бъде преследван
(2 Тимотей 3:12 NLT).
 
Иска ни се този стих да го няма, но няма как да стане. И е истина. Всеки последовател на Господ Исус след време ще претърпи преследване под някаква форма. Може да е финансово, физическо или вербално.
 
И така, какво трябва да направим, когато това се случи?
 
Исус каза: „Бог да ви благослови, когато хората ви се подиграват и ви преследват, лъжат за вас и говорят всякакви лоши неща срещу вас, защото сте мои последователи. Бъдете щастливи за това! Радвай се много! Защото голяма награда ви очаква на небето. И помнете, че древните пророци са били преследвани по същия начин” (Матей 5:11–12 NLT).
 
Между другото, нека се уверим, че страдаме по правилните причини. Понякога християните са преследвани не заради праведността, а защото казват или правят обидни неща. Те са груби и подли. Те са капризни.
 
И когато някой им търси сметка, те си мислят: „Слава на Бога! Аз търпя преследване заради правдата.”
 
Не, те страдат от преследване, защото се държат отвратително.
 
Така че, ако изпитвате преследване заради вярата си в Господ Исус, проявете смелост. Господ вижда през какво преминаваш. Библията ни казва: „Не се оставяй да бъде победен от злото, но побеждавай злото с доброто“ (Римляни 12:21 NKJV).
 
И запомнете това: за християнската вяра не само си струва да умрете, но и да живеете.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg