Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато ловецът стане жертва

Main Pic
Публикувана: 16.10.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 349
Коментари: 0
Преди да стана християнин, обичах да се подигравам на другите хора. Но след като отдадох живота си на Христос, бях шокиран, когато хората започнаха да се подиграват на мен. Смееха ми се заради вярата ми в Исус Христос.
 
Преди да стане последовател на Христос, апостол Павел вероятно е бил най-горделивият човек, изпълнен със самодоволство заради своите постижения, знания и умения. Но след време той се изпълни със смирение.
 
Веднага след обръщането на Павел, той започна да проповядва евангелието в Дамаск. Той беше толкова силен и убедителен, че религиозните водачи искаха да го убият. Когато християните научиха за това, те измислиха план да го изведат нелегално от града. Сложиха го в кошница и през нощта я спуснаха през градските стени.
 
Помислете за иронията на ситуацията. Малко преди това той беше Савел от Тарс, с антураж и специални заповеди от първосвещеника да арестува и екзекутира християни. Но, като новопокръстения Павел, той се оказа спуснат над градската стена в кошница.
 
Името на Павел преди да стане християнин ни дава представа какъв е бил животът му тогава. Савел означава Саул. Саул беше името на първия цар на Израел. Това беше уважавано и силно име. Но като християнин той взе името Павел, което означава „малък“. Това беше като да смениш името си от Велик на Малчо. Това показва, че Павел е станал човек на смирението. Ловецът беше станал преследван. Човекът, който преследваше другите, самият беше преследван.
 
И все пак Бог беше преобразил Павел. Бог щеше да го използва мощно, но първо трябваше да го подготви. Така Господ смири Павел и го подготви за предстоящата задача - да свидетелства за Христос пред нископоставени и високопоставени за прослава на Божието име.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg