Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато сме подвластни на страха

Main Pic
Публикувана: 17.10.2022
Автор: Том Дилена
Прочетена: 283
Коментари: 0
Имам приятел, който стигна до момент, в който не знаеше какво ще се случи с работата му, служението или всичко, което предстоеше в живота му. Някъде по това време той ми писа и каза: „Съпругата ми и аз бяхме на среща в Ню Йорк и се надявах тя да протече по определен начин. След това жена ми и аз се разходихме до един голям магазин, точно в центъра на Манхатън.
 
 „Изведнъж ни обзе страх за бъдещето и докато вървяхме, срещнахме една жена, която молеше за пари. Мислех си колко страшно беше бъдещето ни заради това, което щеше да ми се случи на срещата буквално минути преди това. Предполагам, че чувствата са били изписани на лицето ми. Тази бездомна жена, която държеше пред себе си картонена табела и просеше, ме погледна и извика: „Усмихни се. Бог е добър." Току-що бях изобличен от бездомна жена и осъзнах, че трябва да се усмихна, защото Бог е добър. Тъй като Бог е добър, не само лицата ни трябва да са приветливи, но и вярата ни трябва да бъде силна и непоклатима. Бог може да ни помогне през всяка буря и изпитание, които връхлитат в живота ни.“
 
Страхът не е от Бога. Ако страхът не е от Бога, защо Бог решава да го допусне в живота ни? Как той използва този метод на комуникация, за да допусне предупреждение в живота ни?
 
Страхът е откровение. Той ни кара да се запитаме: „Фокусирам ли се върху правилното нещо?“
 
Павел пише: „Поради тази причина ти напомням да разпалваш Божия дар, който е у теб чрез полагането на моите ръце, защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и самоконтрол“ (2 Тимотей 1:6-7, ESV).
 
Помислете за това. Когато страхът дойде, той ни лишава от тези три елемента, които са толкова важни за всеки един ден. Имаме нужда от сила, любов и здрав разум, за да преминем през всяка криза, която връхлита живота ни, независимо дали е лична трагедия или световна пандемия. Когато страхът дойде, той премахва тези три неща и ги заменя със слабост, егоизъм и страх.
 
Бог казва: „Фокусирай се върху мен. Искам да поправя това, което се случва в живота ти. Искам да усиля вярата ти."
 
Ако вярвам, че Бог е велик и добър, това не само започва да увеличава моята вяра, но и премахва страха ми. Ние избираме дали да бъдем подвластни на страха или да се надяваме на Божията сила, любов и мъдрост всеки ден.
 
Източник: World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg