Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Колко сте готови да жертвате за Христос?

Main Pic
Публикувана: 18.10.2022
Автор: Д. Денисън
Прочетена: 588
Коментари: 0
Към края на Своето служение Христос предупреди последователите Си да не подценяват нивото на отдаденост, което се изисква, за да бъде някой Негов ученик. За да подчертае идеята, Той сравни това посвещение с начина, по който строителят пресмята разходите, преди да започне да строи кула, и с цар, който измерва силата на армията си срещу силите на врага, преди да влезе в битка (Лука 14:25-33).
 
Това учение беше важно, защото Исус разбираше, че последователността в посвещението е много по-трудно, когато започне да ни струва повече, отколкото бихме предпочели да платим.
 
Христос заповяда пълна отдаденост на учениците Си. Това включваше и тяхната отдаденост към семейството, приятелите и най-вече себе си – защото знаеше, че те не могат да разберат какво ще им струва да Го следват до края. Претеглянето на тази цена беше по-малко, когато мислеха за онова, което ще трябва да платят, в сравнение с онова, което бяха готови да заплатят.
 
Разбирането на тази разлика е също толкова важно за нас днес, както е било за Неговите ученици преди почти две хиляди години.
 
Колко наистина сте готови да пожертвате?
Много от протестите в Европа са резултат от надеждите на европейците, че войната в Украйна ще струва по-малко, отколкото трябва да плащат в момента. Поради това е по-малко вероятно техните граждани да санкционират подобен залог, ако Китай нахлуе в Тайван, а Пекин изглежда е стигнал до подобно заключение.
 
Тъй като цената на следването на Христос в нашата култура продължава да расте, нека се поучим от техния пример.
 
Дълго време християните в Америка имаха лукса да знаят, че истинската цена на това, което бихме могли да очакваме да платим, за да следваме Исус, едва ли ще надхвърли това, което сме готови да платим. Но тъй като обстоятелствата се променят и тази цена става по-малко сигурна, мнозина вече са започнали да се колебаят в посвещението си към Господа. И макар че е малко вероятно цената да следваш Исус да се покачи до момент, в който да ни струва живота, само Бог знае какво ще стане в крайна сметка.
 
Така че отделете малко време днес, за да помолите Светия Дух да ви помогне да проверите по каква мярка отчитате цената на ученичеството.
 
Поставили ли сте граници на това колко сте готови да платите, за да следвате Исус?
 
Вашият ангажимент базиран ли е на това, което искате да струва, или на това, което Христос казва, че може да струва?
 
Добре е да се надявате на първото, стига да сте готови да платите второто.
 
Готови ли сте?
 
Photo:Dreamstime
Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg