Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християни и евреи празнуваха заедно Шатроразпъване

Main Pic
Публикувана: 18.10.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 416
Коментари: 0
Международното християнско посолство в Ерусалим (ICEJ) беше домакин на събиране в Израел за празника на шатрите, който също е известен като "Сукот" на еврейски.
 
ICEJ, което е основано през 1980 г., празнува този празник повече от 40 години.
 
„Празникът на шатрите е празник на есенната жътва в библейския календар. Той също има пророческа цел, скрита в него, и това е второто пришествие на Господ Исус Христос. Така че ние сме тук и празнуваме всяка година в очакване на идването на Исус тук в Еерусалим. Това е славен празник за християните, Тялото Христово от цял ​​свят“, обясни Дейвид Парсънс, вицепрезидент на ICEJ.
 
Шарен Хаскел, член на парламента на Израел, приветства повече от 2000 християни, които пътуваха от цял ​​свят за събитието и обясни защо тяхното присъствие има значение.
 
„Еврейският народ през цялата история не е имал много приятели. Огромна радост е да видя хиляди хора, християнски лидери и вярващи, които идват тук, за да празнуват с нас – хора, които се застъпват за Израел – които носят това послание, че Израел е светлина в Близкия изток“, каза Хаскел. „Ние носим споделените юдео-християнски ценности на свобода и равенство. И за мен е важно да им покажа, че това не се приема за даденост.“
 
В съобщение до поклонниците Хаске отбеляза, че тяхното събиране в Ерусалим представлява пророческо изпълнение.
 
„Пророк Захария говори за момент в бъдещето, когато всички народи ще дойдат в Ерусалим, за да празнуват празника Сукот“, каза тя. „Огледайте се сега. Ние сме живото доказателство за точността на Библията и истинността на Божието Слово.“
 
„Пророчеството говори за събиране на хора от всички страни, по целия свят от различни нации, от различни религии, които да празнуват тук в Ерусалим“, добави тя. „Можете да го усетите във въздуха. Можете да видите тези хора, колко е важно за тях и колко е важно за нас да изпълним това пророчество и да празнуваме заедно.“
 
Християните, които празнуваха празника миналата седмица, трябваше да участват в ежегодния Ерусалимски марш заедно с израелците.
 
"Как да пропуснем да минем по улиците на Ерусалим с останалия свят?! Точно така! Хиляди поклонници от целия свят маршируваха в знак на солидарност с нацията на Израел в този специален ден Сукот", публикува ICEJ във Facebook.
 
Няколко поклонници споделиха, че са били благословени да празнуват празника в Ерусалим.
 
„Това е Обетованата земя. Толкова съм щастлива, че съм тук“, каза Андреа от Боливия.
 
„Трудно е да се опише. Това наистина е нещо, което трябва да преживееш, а да си тук лично във вечната столица на нацията е просто дълбоко“, добави Ашли от Зимбабве.
 
Празникът приключи в неделя, когато ICEJ пътува до пустинята Негев в Южен Израел „и се срещна с приятели, които представляват местните общности, засегнати най-вече от конфликта в региона.
 
„Това беше толкова вълнуваща церемония за признаване на помощта, която ICEJ осигурява и как световната църква може да бъде част от нея“, казаха от групата.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg