Събота, 26.11.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Хрониките на Троицата“ – оригинално четиво с незабравимо въздействие

Main Pic
Публикувана: 25.10.2022
Автор: ЕВ
Прочетена: 507
Коментари: 0
Всяка нова книга с български автор е празник за ценителите на литературното изкуство. Когато тази книга е в областта на богословието, вниманието е двойно, тъй като това е наука, която не само вълнува, но и предизвиква безброй въпроси, а често и пламенни дискусии.
 
Представяме на вашето внимание "Хрониките на Троицата - В началото". Нейни автори са д-р Венцислав Стойков и Л.Х.Фаунд.
 
Венцислав Стойков е пастир, научен изследовател и автор на множество публикации на християнска тематика. Роден е през 1968 г., семеен, с две деца. Пастир е на ББЦ „Кръстопът“ и преподава в различни богословски институции в сферата на Новозаветната библеистика.
 
Своето висше образование започва с бакалавър по богословие (1996 г.) в Библейска Академия “Логос”, по-късно Обединен факултет“ към Висшия Евангелски богословски институт. В периода 1997 – 2005 г. продължава своето развитие в бакалавърската и магистърската програма по класическа филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Своята докторска степен придобива в същия университет през 2016 г..
 
След години на търсене на истината и смисъла зад нашето съществуване, Л. Х. Фаунд се обръща към християнската вяра през 2006 г. вследствие на драматично духовно преживяване, разкриващо Исус Христос като единствен отговор на проблемите, пред които сме изправени като човечество. Фаунд има афинитет към литературата и творческото писане. Още в младежка възраст започва да изразява своите преживявания чрез поетични откровения.
 
През 2017 г. страстта на Фаунд към писането и новопридобитият интерес към теологията и апологетиката водят до раждането на идеята за създаване на оригинален преразказ на библейската тема за Троицата. По това време Фаунд се запознава с д-р Стойков, докато работят заедно по проект за християнско служение. Д-р Стойков е вдъхновен от идеята и предлага да се включи с принос към богословската прецизност на книгата.
 
Така се появява "Хрониките на Троицата – В началото", която е издадена първо на английски език. Това е първата от предстояща поредица от книги, които преразказват библейската история в приказна форма, като Разказвач е Троицата. 
 
Книгата се чете и звучи като приказка, но същевременно третира сериозно богословски въпроси като Божията природа и Неговите цели за човечеството. В началото предава библейския разказ от сътворението на света до човешкото грехопадение, като адресира теми като произхода на злото, взаимоотношението на хората с духовния свят и централната роля, която Божият Син има в изкуплението на човечеството. 
 
Илюстрирана е 48 цветни илюстрации, създадени от Хари и Пенка Атанасови. Подходяща е за възрастни и деца над 10г., за нови и зрели във вярата, както и за невярващи. 
 
Отзиви за  английската версия на книгата можете да прочетете в Амазон. Споделяме няколко от тях с вас, за да придобиете по-реална представа за нея.
 
Т. Стюарт:
Историята за Троицата е шедьовър както по начина, по който е написана, така и по начина, по който предава дълбочината на разбирането на божественото триединство на Отца, Сина и Светия Дух.
Само когато наистина разберем ролята на всеки член на Троицата, можем напълно да разберем Божията любов и план за човечеството и за света, в който живеем.
Ако желаете да опознаете Бога повече и искате да разберете какъв може да бъде диалогът между Отец, Синът и Светия Дух, тогава това е книгата за вас.
 
Питър П.:
В този роман виждате напълно различен подход и обяснение на сътворението.
Изглежда страхотно, предизвиква страхотни емоции и много вълнение!
Интересно е как авторите показват Библията по различен начин.
 
Валери Илиев:
Прочетох книгата от кора до кора на един дъх, беше толкова приятно. Това, което намерих за най-вълнуващо, беше начинът, по който са представени бунтът и падението на Сатана. Впечатляващо. Удивителните илюстрации са част от общото впечатление. Слава на Бога за вдъхновението! Нека Той продължи да вдъхновява авторите и хората, които предприемат това пътуване.
 
Флавия Гури:
Книгата разказва историята на сътворението от Божията гледна точка по изключително креативен и увлекателен начин. Съдържанието включва поезия и илюстрации, които наистина допълват разгръщащата се история, като по този начин я правят лесна за четене и разбиране. Описанието на това как Адам и Ева се погрижиха за съвършено създадения от Бог свят с помощта на ангели, е наистина интересно и хвърля светлина върху това как първоначалният замисъл на творението означаваше, че работата трябваше да бъде приключение и наслада, а не бреме, което много от нас намират в този свят.
Трансформацията на Хейлел в Сатана беше другият раздел, който намерих за очарователен. Разговорите, които Хейлел води със себе си, с другите ангели и с Бога, са дълбоко проницателни и толкова правдоподобни, че кара човек да се чуди дали това наистина е възможно да се случи! Има много раздели, които бих искал да се върна и да прочета отново - мисля, че както християните, така и нехристияните ще намерят книгата за много интересно четиво. Горещо я препоръчвам на всеки, който обича вдъхновяващи и повдигащи духа книги.
 
Книгата може да бъде поръчана от сайта на издателството тук или от основните християнски книжарници или от църковни книжарници.
 
За повече информация, пишете на Тринити Пъблишинг Хаус: office@trinitypublishinghouse.com или посетете фейсбук страницата на книгата

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg