Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Болезнени истини

Main Pic
Публикувана: 01.11.2022
Автор: А. Тозер
Прочетена: 559
Коментари: 0
Доктрината за вечното възмездие се подкрепя и преподава от огромно мнозинство християни от дните на апостолите.
Почти всички, ако не съвсем всички, църковни отци и велики лекари и светци през вековете са вярвали, че според учението на Библията учи, онези, които не са се покаяли, окончателно ще бъдат хвърлени в ада, от който няма измъкване и без повече възможност за покаяние. Те няма да се възползват от Божията милост и предимствата на Христовото изкупление.
 
Ранните богослови вярваха, както смятат и по-голямата част от обичащите Библията християни днес, че личността на непокаялия се човек се увековечава след момента на физическата смърт и че човекът трябва да се изправи пред строг отчет за делата, извършени на земята, и да чуе присъдата на гибел, произнесена срещу него.
 
Прочетох аргументите, изтъкнати срещу това вярване, и признах силата им и въпреки че моето човешко сърце би могло да приветства всяка искрица надежда, колкото и слаба да е, която все още може да остане за изгубените, Писанията са твърде ясни, за да позволят тази надежда да съществува.
 
Фредерик У. Фарар, прочутият декан на Кентърбъри, пледира с голяма морална сериозност и невероятно красноречие за това, което той нарече „вечна надежда“ за всички хора, и като защитник успя да намери сред произведенията на латинските отци цитати в подкрепа на тази надежда.
 
Но тежестта на доказателствата на страната на традиционното вярване е твърде голяма. В тази връзка може да има само едно заключение: Библията учи доктрината за вечното възмездие и всеки спокоен, разумен човек ще приеме доктрината за истинна; или ако я отхвърли, той ще отхвърли и Библията заедно с нея.
 
Човекът, който не вярва в ада, трябва да се откаже от правото си да вярва в рая.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg