Четвъртък, 30.11.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня"Праведните извикаха, и Господ послуша, И от всичките им беди ги избави." Псалм 34:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вечно осъждение

Main Pic
Публикувана: 02.11.2022
Автор: А. Тозер
Прочетена: 352
Коментари: 0
Вярвам във вечното възмездие. Вярвам в това, че онези, които продължават да не се разкайват за греховете си до края на своя земен живот, ще бъдат изгонени от Божието присъствие завинаги. Това е истина, толкова ясно доказана в Писанията, колкото е падението на човека или възкресението на мъртвите.
 
Библията е органично единство. Тя е последователна, не си противоречи и трябва да бъде приета изцяло или изцяло отхвърлена.
 
Не се осмелявам да избирам истините, на които искам да вярвам, и да игнорирам онова, което ме смущава или обижда. Това би означавало да настроя грешния си разум като критерий, спрямо който да съдя за непогрешимото откровение на Бога в Писанието. Очевидно само по себе си това е неразумно нещо.
 
Вярно e, че стоя пред Библията, за да бъда съден, а не Библията - пред мен, за да я одобрявам. Вярно е, че съм морално задължен да приема Светото писание и чрез светлината, което то ми дава, се подготвям, така че на основание на Библията Бог да ме приеме като сериозно мислещ и отговорен човек.
 
Трябва да призная, че понякога е трудно да се знае какво точно учи Писанието по даден въпрос. Когато веднъж знаем някоя истина, трябва да я приемем и да повярваме в нея, докато разберем, че можем да запазим моралната си цялост само като признаем своето собствено невежество. Самото това невежество ни задължава да търсим Словото с молитвено благоговение, докато светлината не заблести и съмненията ни избледнеят.
 
Източник: A. Tozer Devotions
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg