Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

И ти ли ще си тръгнеш?

Main Pic
Публикувана: 02.11.2022
Автор: Ч. Спърджън
Прочетена: 759
Коментари: 0
"И вие ли искате да си отидете?"
                                                                                 Йоан 6:67
 
В хода на християнската история мнозина са изоставяли Христос и не са искали повече да Го следват. Но каква причина изтъква човекът, който иска да направи тази промяна? Дали причината за това се крие в миналото?
 
Не е ли доказано, че Господ Исус Христос е вседостатъчен? Той те пита днес: „И ти ли искаш да си тръгнеш и да Ме изоставиш?“
 
Когато душата ти се довери на Исус с простичка вяра, беше ли объркан, имаше ли съмнения? Нима досега не си открил, че твоят Господ е състрадателен и щедър приятел за теб и простата вяра в Него не ти ли е дала целия мир, който твоят дух може да пожелае?
 
Можеш ли дори да мечтаеш за по-добър приятел, отколкото Исус е бил за теб? След това спомни си за живота в миналото и за новия живот в Христос. Що се отнася до настоящето, може ли то да те принуди да напуснеш Христос и да си тръгнеш? Когато сме под товара на този свят или Църквата е подложена на по-тежки изпитания, считаме за най-благословено нещо да облегнем главата си на гърдите на нашия Спасител и да разчитаме на Неговата помощ.
 
Това е радостта, която имаме днес, че сме спасени в Него. И ако тази радост е задоволителна, защо трябва да мислим за промяна? Кой разменя злато за шлака? Няма да се откажем от слънцето, докато не намерим по-добра светлина, нито ще напуснем нашия Господ, докато не се появи по-добър и надежден приятел. Итъй като това никога не може да се случи, ние ще Го държим здраво до края на дните си и ще завържем името Му като печат върху ръката си.
 
Що се отнася до бъдещето, можете ли да предложите нещо да възникне, което ще ви накара да се бунтувате или да напуснете старото знаме, за да служите под друг капитан? Ние смятаме, че не е възможно.
 
Колкото и да трае животът ни - Христос няма да се промени. Ако сме бедни, какво по-добро от това да имаме Христос, който може да ни направи богати? Когато сме болни, какво повече искаме от това Исус да бъде до нас в нашата болест?
 
Когато умрем, не е ли писано, че "нито смъртта, нито животът, нито сегашното, нито бъдещето ще могат да ни отлъчат от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ!"
 
Ще кажем ли заедно с апостол Петър: "Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот!" 
 
Източник: Spurgeon's Gems
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg