Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Кой може да устои в Господния ден?

Main Pic
Публикувана: 03.11.2022
Автор: Ч. Спърджън
Прочетена: 510
Коментари: 0
Но кой може да устои в деня на идването Му?
                                                                                              Малахия 3:2
 
Първото идване на Христос беше без външна помпозност или демонстрация на сила и въпреки това в действителност малцина можеха да издържат на Неговата изпитателна мощ. Ирод и целият Ерусалим с него бяха развълнувани от новината за чудното раждане на Спасителя. Онези, които си мислеха, че Го чакат, показаха, че чакането им е фалшиво, като Го отхвърлиха, когато Христос дойде. Животът Му на земята беше като тест, който изпробва голямата купчина религиозни изповеди и малцина успяха да издържат на този процес.
 
Но какво ще бъде Второто Му пришествие? Кой грешник може да издържи при мисълта за това?
 
„Ще порази земята с жезъла на устата Си и с дъха на устните Си ще убие нечестивите.“
 
Когато в Своето унижение в момента на арестуването Му в нощта в Гетсимания  Исус каза сам на войниците: „Аз съм“, те паднаха на земята уплашени. Какъв ли ще бъде ужасът на враговете Му, когато Той окончателно разкрие себе си като Всемогъщия "Аз съм?"
 
Неговата смърт разтърси земята и помрачи небето. Какъв ще бъде ужасният блясък на този ден, в който като жив Спасител, Господ Исус Христос ще призове живите и мъртвите пред Себе Си?
 
О, дано ужасите на Господ биха убедили хората да изоставят греховете си и да целунат Сина, за да не се разгневи! Въпреки че е агне, той все пак е лъвът от племето на Юда, който разкъсва плячката на парчета; и макар да не строши пречупената тръстика, все пак ще пречупи враговете Си с желязна тояга и ще ги строши на парчета като грънчарски съд.
 
Никой от враговете на Христос няма да устои пред бурята на гнева Му или да се скрие от помитащата градушка на гнева Му; но Неговите любими хора, измити с кръвта Му, очакват появата Му с радост и се надяват да го издържат без страх: Той стои до тях като пречиствач сега и когато ги изпита, те ще излязат чисти като злато.
 
Нека днес да изпитаме себе си и да направим нашето призвание и избор сигурни, за да не може идването на Господа да предизвика мрачни предчувствия в ума ни.
 
Нека чрез Божията  благодатта да отхвърлите всяко лицемерие и да бъдете намерени от Него искрени и без упрек в деня на появата Му.
 
Източник: Spurgeon's Gems
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg