Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Здравословният компромис

Main Pic
Публикувана: 30.10.2022
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 360
Коментари: 0
Здравословният компромис не означава да се откажем от това, в което вярваме. Той не означава да търсим преки пътища, защото сме нетърпеливи или страхливи.
 
Здравословният компромис означава да открием подходящия начин за преговаряне за печеливша позиция и за двете страни. Нужно е да се опитаме да видим нещата през очите на другия човек, включен в ситуацията или проблема. 
 
Здравословният компромис е характеристика на здравословните взимоотношения.
 
Ние сме изкушавани да отпишем някой човек, като му сложим етикет "не е прав" или "егоист" и да откажем да видим каквато и да е друга гледна точка, освен нашата собствена. Но тук е моментът, в който е изключително важно да оставим гордостта си и да излезем извън ролята, която играем, за да разберем защо другият мисли така. 
 
Ако искаме да нарежем едно месо, за да го опечем, ще ни е нужен нож, с който да го нарежем. Но ако искаме да излекуваме нещо, ще ни е нужен хирургически инструмент.
 
Не е ли имало моменти в живота ни, когато ние самите сме имали нужда да ни бъде показано търпение, любов и разбиране? Разбира се!
Тогава трябва да бъдем готови да покажем същата благодат към другите. 
 
Понякога всичко, което е необходимо, е малко да дадем и малко да вземем, за да може взаимоотношенията да работят и нещата да са по-добре за всеки, който е включен в ситуацията.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg