Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ще получа ли отговор на молитвите си?

Main Pic
Публикувана: 02.11.2022
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 608
Коментари: 0
Вярвам във времето на Светия Дух. Молитвите ни ще бъдат отговорени по един или друг начин на Божието време. Често обаче се страхуваме да подложим молитвите си на проверка от Светия Дух. Някои от тези молитви трябва да бъдат прекратени, защото нашата вяра може да бъде изразходвана неправилно за молби, които не са зрели. Ние не знаем как да се молим „Да бъде Твоята воля” (вижте Матей 6:10). Не искаме волята на Бога толкова, колкото искаме нещата, разрешени от волята Му.
 
Авраам упражни вярата си, за да си напомни, че е странник на тази земя. Неговият завет с Бога беше сключен, докато живееше в шатра, без да вижда изпълнението на обещанията, защото той положи вярата си в този град, „чийто строител и създател е Бог” (вижте Евреите 11:10).
 
Дали някои от героите на вярата не са живели във вяра? Дали Бог отказа да отговори на някои от молитвите им? В Посалнието до евреите глава 11 четем, че в края на краищата не всички от тях бяха избавени и не всички доживяха да видят отговорите на молитвите си. Някои бяха измъчвани. Други бяха „убити с камъни, разсечени на две, изкушени, убити с меч. Те се скитаха в овчи и кози кожи… лишени, страдащи, измъчвани… в бърлоги и пещери на земята…” (вижте Евреи 11:36-38).
 
Някои, които имаха репутация на хора с голяма вяра, „не получиха обещаното“ (вж. Евреите 11:39). Тези, които получиха обещанието, използваха вярата си, за да вършат праведност, да получат сила във времена на слабост и да накарат врага да избяга.
 
Не се притеснявайте дали Бог ще изпълни молбата ви и не разчитайте на формули и методи на вярата. Отправяйте всяка молитва към Исус с увереност. Кажете: „Той е всичко, от което се нуждая. Той ще отговори в Своето време и по Своя начин. Каквото и да се случи, аз вярвам в Неговата вярност.”
 
Нека Бог да ни прости, ако сме по-загрижени да получим отговор на молитвите си, отколкото да се научим на пълно подчинение към Христос. Ние не се учим на послушание от нещата, които получаваме, а от нещата, заради които страдаме.
 
Желаете ли да се научите на търпение, като страдате още малко и принасяте молитва без отговор? Ще уповавате ли на Божията любов, докато търпеливо чакате изпълнението на Неговото обещание?
 
Източник: World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg