Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Основателят на Hillsong Church оспорва обвиненията срещу него

Main Pic
Публикувана: 03.11.2022
Автор: К. Валенсиа
Прочетена: 426
Коментари: 0
Основателят на църквата Hillsong, Браян Хюстън, публично коментира някои от обвиненията, отправени срещу него през последните няколко месеца. Това е първият път, когато той говори открито за ситуацията, след като се оттегли като водещ пастор. Подробности можете да си припомните тук.
 
Във видео обръщение, предавано на живо едновременно във всичките му социални медийни платформи, Хюстън каза, че иска да „внесе някаква перспектива около историята, свързана с оставката му“.
 
През март 68-годишният мъж бе обект на критики, след като вътрешно разследване установи, че се е държал неадекватно към две жени в два отделни случая.
В един от случаите беше установено, че Хюстън е изпратил неуместни текстови съобщения на жена, докато в другия е обвинен, че е влязъл в хотелска стая на жена, докато е бил под въздействието на алкохол и лекарства против тревожност.
 
Няколко дни след като нарушението на правилата за поведение беше разкрито от църквата, Хюстън подаде оставка като водещ пастор на Hillsong. Но сега Хюстън казва, че не се е оттеглил заради „грешките си“.
 
„Това просто не е вярно“, каза той. „Подадох оставка заради съобщенията и изявленията, които бяха направени по мой адрес. Съпругата ми, Боби и аз смятахме, че те правят позицията ми несъстоятелна.“
 
„За съжаление, в направените изявления и съобщения имашe подробен доклад, върховен срам и унижение, но достатъчно неяснота, за да остави хората да направят свои собствени заключения за това какво се е случило или не. Честно казано, в много случаи тези заключения са погрешни“, продължи той.
 
Хюстън определи съобщенията, че е алкохолик, като „фалшиви“ и подчерта, че няма „продължаващ проблем с таблетките против тревожност или други лекарства, отпускани с рецепта“. За него изявлението на църквата не е "справедливо" представяне на състоянието му, когато е наричан алкохолик.
 
„Уважително ви моля да не ме етикетирате по този начин или да приемате сляпо този разказ“, помоли Хюстън.
 
Той завършва изявлението с думите: „Всички ние сме грешни, лишени сме от Божията слава. Вие и аз сме съгрешили, но заради Исус, това не е етикетът, който носим днес, и аз отказвам да нося тези етикети повече от всеки друг.
 
„Имам недостатъци. Смирих се, но искам да вървя напред. И не искам да живея опозорен. Живея като Божие дете с високо вдигната глава, избран и имащ Божията благодат. Бог ми дава бъдеще и надежда.
 
„Така че благодаря на всички хора по света, които показват към мен и съпругата ми любов и благодат. И благодаря на нашето семейство за любовта и безусловната ви подкрепа.
 
„Толкова много хора имат мнение за това какво трябва или не трябва да правя през този сезон от живота ми. Това е човешката природа. Но искам да знаете, че сме подчинени на зрели и опитни духовни водачи, които са били благословение  за нас, и аз следвам техните съвети. Така че Бог да ви благослови, с много любов. Най-доброто предстои.
 
Източник: Premier Christian News
Photo credit: ФБ
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg