Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Благочестие и гонение

Main Pic
Публикувана: 07.11.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 374
Коментари: 0
Ако живеете благочестив живот, самото ви присъствие може да бъде дразнещо за някои хора. Примерът, който давате с живота си, е своеобразно порицание към човека, който не води благочестив живот. Дразни ги не толкова какво правите, а кой сте вие, какво защитавате, в какво вярвате и кого следвате.
 
В Проповедта на планината, известна още като Блаженствата Исус каза: „Блажени преследваните заради правдата, защото тяхно е небесното царство“ (Матей 5:10 NKJV).
 
Правдата, по самата си природа, е конфронтационна. Дори когато не я проповядваме директно, тя се изправя срещу нечестието чрез самия си контраст с него. Господ Исус Христос поясни причината за това: „Защото всеки, който върши зло, мрази светлината и не отива при светлината, за да не бъдат изобличени делата му“ (Йоан 3:20).
 
Преследването може да се прояви по много начини. Понякога е чрез физическо насилие. Например, всички апостоли, с изключение на един, са умрели като мъченици. През църковната история милиони християни също са умрели като мъченици, защото са отказали да се отрекат от вярата си в Исус Христос.
 
Дори в Съединените щати сме изправени пред преследване, макар и не на същото ниво, както много вярващи по света. Преследването не се ограничава до това, че някой ви удря или заплашва. Гонението може да включва тормоз или дори подигравки.
 
Може би хората ви гонят заради вярата ви. Може би знаете какво е да загубиш позиция поради отдадеността си на Исус Христос или да бъдеш странният човек в семейството си поради убежденията си като вярващ. Това също е един вид преследване.
 
Но какво казва Библията за това? Матей 5:10-11 ни казва, че сме благословени. Тази дума може да се преведе и като „щастливи“ в този пасаж. Ако сте с чисто сърце, милостив и всички други неща, изброени в Блаженствата, тогава действате като Исус. И това ще притесни някои хора. А вас ще направи блажени. Но и може да се окажете обект на преследване, както се случи с Исус Христос и мъчениците на Неговата църква.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg