Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Надка Вирчева премина във вечността

Main Pic
Публикувана: 07.11.2022
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 1191
Коментари: 0
Скъпи братя и сестри в Господа,
 
На 7 ноември 2022 г., на 70 - годишна възраст  Бог повика при Себе Си скъпата на всички ни сестра НАДКА СТОЯНОВА ВИРЧЕВА  /1952 – 2022 г./
 
Сестра Надка Вирчева е родена на 30.09.1952 г. в гр. Бургас, където още от ранна възраст се приобщава към Петдесятната църква в града. Чрез вяра в Бога, там тя преживява новорождение, приема Светия Дух и сключва завет с Господа чрез водно кръщение.
 
По-късно, сестра Надка учи в гр. София, където завършва своето висше образование.
 
През м. август 1976 г. сестра Надка и брат Виктор създават своето семейство, венчани от п-р Ангел Динов, брак от който има три дъщери и един син. 
 
Като вярна и всеотдайна съпруга и служителка на Господа, сестра Надка заедно с п-р Виктор Вирчев, пастируват последователно църквите в Перник, Бургас и Първа петдесятна църква в гр. София. Сестра Надка Вирчева остава верен помощник и добър съветник до своя съпруг и в неговата позиция като Председател на СЕПЦ за периода 1989-2010 г.
 
Останала вдовица през последните 3 години от живота си, макар и във физическа немощ тя устоя в Господа, за да бъде днес завинаги със своя съпруг и с Господ Исус Христос, в Когото вярваше и на Когото служеше всеотдайно. 
 
Сестра Надка Вирчева ще остане пример за подражание като вярна съпруга, любяща майка и всеотдайна служителка на Господа. За нея са в сила думите, казани от ап. Павел в края на земния му път:
 
„Аз се подвизах в доброто войнстване, пътя свърших, вярата опазих; отсега нататък се пази за мен венецът на правдата, който Господ, праведният Съдия, ще ми въздаде в онзи ден; и не само на мен, а и на всички, които са обикнали Неговото явяване”  (2 Тим.4:7,8).
 
От името на Ръководството на СЕПЦ изказвам най-искрени съболезнования на децата и близките на сестра  Надка Вирчева, като ги представям в молитва пред Бога за съвършен мир и пълна утеха.
 
 
С уважение,
 
п-р Румен Борджиев
Председател на СЕПЦ в България
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg