Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нова археологическа находка хвърля светлина върху ранното християнство

Main Pic
Публикувана: 08.11.2022
Автор: С. Калман
Прочетена: 595
Коментари: 0
Откриването на древен християнски манастир на остров в Обединените арабски емирства може да хвърли светлина върху ранната история на вярата преди възхода на исляма в региона.
 
Както съобщава Асошиейтед прес (AP), археолозите  са открили манастира на остров Синия, дюна в град Ум ал-Куейн в ОАЕ, който се намира на около 30 мили североизточно от Дубай в Персийския залив. Това е вторият манастир, открит в Емирствата, който може да е на около 1400 години.
 
Министърът на културата и младежта на ОАЕ Нура бинт Мохамед ал-Кааби, шейх Маджид бин Сауд Ал Муала и председателят на отдела по туризъм и археология на Ум ал-Куейн шейх Маджид бин Сауд Ал Муала са посетили обекта.
 
Министерството на културата на ОАЕ спонсорира продължаващите разкопки, които се провеждат в близост до сгради, принадлежащи на село, което е предшестващо исляма.
 
Пробата за въглеродно датиране на основата на наскоро открития манастир датира между 534 и 656 г. сл. Хр. Ислямският пророк Мохамед е роден през 570 г. сл. Хр. и се смята, че е починал през 632 г. сл. Хр, след като завладява Мека в територияра, която сега е известна като Саудитска Арабия.
 
Планът на манастира предполага, че християните са се покланяли в едноетажна църква. Втора сграда близо до структурата, съдържаща четири стаи, може да е приютявала църковните служители. В други помещения в манастира има съдове за кръщене и пещ за печене на хляб за причастие.
 
Друга част от сградата вероятно е имала олтар и място за причастие.
 
В началото на 90-те години археолозите откриха първия християнски манастир в ОАЕ, на остров Сир Бани Яс. Структурата датира от същия период от време като наскоро открития манастир в Umm al-Quwain.
 

Източник: Christian Post

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg