Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мъж е арестуван след подпалване на две църкви

Main Pic
Публикувана: 09.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 349
Коментари: 0
23-годишен мъж в САЩ е арестуван във вторник по подозрение, че е подпалил седем сгради рано сутринта, включително две църкви, близо до Джаксънския държавен университет в столицата на Мисисипи.
 
Видеокадри от местните новини показват, че най-лошият от седемте пожара близо до историческия Черен колеж е оставил църквата "Богоявление" в руини. Няма съобщения за пострадали хора, съобщава медията WAPT, филиал на ABC.
 
Въпреки че пламъците са избухнали в деня на изборите, „първата ни мисъл е, че палежът няма нищо общо с изборите“. Мотивът за предполагаемия палеж остава неясен, казва Патрик Армон, помощник-началник на пожарната служба в Джаксън.
 
Заподозреният, идентифициран от местните медии като Девин Маклаурин, е бил задържан от местните заместник-шерифи и предаден на полицейското управление на Джаксън, съобщава WLBT-TV, филиал на NBC News в Джаксън.
 
Според медията заподозреният е заявил, че е невинен, докато е бил ескортиран в полицейския щаб.
 
„Благодарение на видеонаблюдението и друга информация, която събрахме, ние смятаме, че този мъж е отговорен за множество пожари тук в града“, каза началникът на полицията Джеймс Дейвис в интервю пред камерата, излъчено от WLBT.
 
Първоначално, заподозреният е изправен пред едно обвинение за предумишлено престъпление,  във връзка с един от двата църковни пожара.
 
Пожарната служба на Джаксън започва да получава обаждания около 2:30 сутринта, каза Армон пред WAPT-TV, филиал на ABC News.
 
Всички пожари са били потушени рано сутринта, часове преди избирателните секции да бъдат отворени в Мисисипи и в цялата страна за избори за щатски, федерални и местни служби.
 
Групата за граждански права NAACP публикува снимка на горящата църква "Богоявление" със съобщение, което гласи: „Ние наблюдаваме активно ситуацията. Няма заплаха. Отидете да гласувате.“
 
Задържаният заподозрян е чернокож.
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg