Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съвършено изцеление

Main Pic
Публикувана: 09.11.2022
Автор: Гари Уилкерсън
Прочетена: 1054
Коментари: 0
За да живеем пълноценния живот, който Бог е предвидил за нас, понякога трябва първо да се справим с негативното. Аз съм доста позитивен човек, но мисля, че трябва да стигнем до същината на проблема.
 
Философът Сьорен Киркегор го нарича екзистенциален страх. Това е безпокойство, което не се основава на мисълта „работата ми не върви“ или „Иска ми се бракът ми да е по-добър“. По-скоро това е усещане, дълбоко в душата, която осъзнава, че нещо липсва. Ние чуваме това много често в служението ни с различни хора, които идват при нас за помощ. Хората си признават: „Чувствам, че в живота ми трябва да има повече. Не е толкова прекрасно, колкото очаквах да бъде." Това често се отнася за новите християни, които са поели по Божия път. Получаваме Божиите скъпоценни обещания, но реалността на нашия живот все още е далеч от съвършенството. Изпитваме душевна тревога и чувства, които са обратното на радост, мир, удовлетворение и щастие.
 
В Америка ние особено страдаме от тази неудовлетвореност от живота. Пропастта е още по-голяма, защото сме толкова напреднали и имаме достъп до почти всичко моментално. Когато пътуваме до някои от по-бедните страни по света, виждаме, че техните очаквания са просто да се събудят и да могат да дишат и да имат чиста вода. Ако тези нужди са удовлетворени, хората са доволни. Не казвам, че високите очаквания са лоши, но нашите очаквания са нереалистични в сравнение с реалността на живота. Именно тази крещяща духовна празнина причинява този необясним страх.
 
Поради относителния ни просперитет може да се поколебаем да помолим Бога да ни помогне с тревогата ни. Смятаме, че това е проблем на „развития свят“, че не е реална нужда в сравнение с борбите на други страни за елементарно оцеляване. Може дори да се чувстваме виновни, че сме тревожни, но Бог не го вижда така. Добрата новина е, че Той разбира, че независимо от това кои сме и откъде идваме, всички изпитваме едни и същи човешки нужди. Неговият план е ние да бъдем здрави в тялото, ума и духа.
 
Това е целта на нашето служение. 1 Солунци 5:23 казва, че евангелието касае цялата личност: „Сега Сам Бог на мира да ви освети напълно; и нека целият ви дух, душа и тяло се запазят непорочни при пришествието на нашия Господ Исус Христос” (NKJV).
 
Бог разбира нашите трудности и ограничения. Без значение къде е проблемът, Той може да ни даде съвършено изцеление в него.
 
Източник: World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg