Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнско знаме с победа във Върховния съд на Бостън

Main Pic
Публикувана: 10.11.2022
Автор: М. Фауст
Прочетена: 755
Коментари: 0
Град Бостън се съгласи да плати повече от 2,1 милиона долара адвокатски хонорар, след като загуби дело във Върховния съд, свързано с християнско знаме и дебат за свободата на словото.
 
Тази седмица градът се съгласи да плати на адвокатите на християнската гражданска организация Camp Constitution 2 125 000 долара в светлината на решението на съда от май, което постанови, че градът е проявил дискриминация.
 
Бостън разрешава на частни групи да развяват знамена по свой избор извън кметството на Бостън, но отхвърли християнско знаме на организацията Camp Constitution. Решението на Върховния съд беше единодушно (9-0). Споразумението е дело на  Liberty Counsel – християнска юридическа група – и McLane & McLane като адвокати на организацията.
 
„Радваме се, че след пет години съдебни спорове и единодушна победа във Върховния съд на САЩ, ние се присъединихме към Хал Шъртлеф от [Camp Constitution], за да оставим най-накрая свободата да лети в Бостън, който е люлката на свободата“, каза основателят и председател на Liberty Counsel Мат. Стайвър. Шъртлеф е директор и съосновател на Camp Constitution.
 
В решението си от май Върховният съд заяви, че действието на управата на град Бостън нарушава клаузата за свобода на словото съгласно Първата поправка на конституцията на САЩ.
 
„Градът не отхвърли нито едно искане за издигане на знаме, докато“ Camp Constitution не отправи искането си, пише съдията Стивън Брайер. Той отбеляза, че градът е разрешил да се развяват знамена на други държави, знаме на банка и знаме на LGBT Pride.
 
„Поради горепосочените причини заключаваме, че програмата за рекламиране в град Бостън не изразява политиката на правителството“, пише Брайер. „В резултат на това отказът на града да позволи на Шъртлеф и Camp Constitution да развеят знамето си въз основа на религиозната си гледна точка нарушава клаузата за свобода на словото съгласно Първата поправка.“
 
Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg