Събота, 26.11.2022

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Надежда за съживление

Main Pic
Публикувана: 11.11.2022
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 165
Коментари: 0
Дните на езичниците са почти на привършване. Бог ни е дал много предупреждения, че Светият Дух няма вечно да се бори с бунтовниците. Но преди това поколение да попадне под възмездието на всемогъщия Бог, е пророкувано велико възстановяване и съживление.
 
Затова ще ви възстановя годините, които изяде скакалецът, пълзящият скакалец, скакалецът, който изяде, голямата Ми войска, която изпратих между вас“ (Йоил 2:25 NKJV).
 
Псалмистът Давид казва, че праведните ще бъдат „като дърво, посадено край водни потоци, което ражда плода си... чийто лист също няма да изсъхне; и всичко, което прави, ще успее” (Псалм 1:3). Това обещание обаче е само за тези, които отказват да ходят по пътя на грешниците и са отдадени ученици на Божието Слово. „Нечестивите не са такива“, казва Давид (ст. 4). Те стават слаби и изсъхват, раздухани от всеки вятър на лъжлива доктрина. Хората, които правят компромиси с греха, са като изсъхнали дървета, болни и покварени от всякакъв вид червеи.
 
Това описание илюстрира много хора днес, които се представят за християни и отиват в Божия дом. Те пренебрегват четенето на Библията; те стават твърде заети, за да се молят и да се изграждат във вярата. Те започват да правят компромиси с нечестивите и заемат мястото си сред презрителните.
 
Армия от язви разяжда живота на тези отстъпили християни. Външно изглеждат като дървета, засадени край водата, но отвътре са покварени, слаби и болни. Те изсъхват духовно и вече не дават плод. Грехът разяжда дълбоко тези, които са се отклонили от присъствието на Господа.
 
Бог ни казва, че един ден ще направи едно велико възстановяване. Първо, той ще излее Светия си Дух по изобилни начини, които ще върнат здравето и силата на всички дървета в Неговата гора. Червеят на греха ще започне да губи силата си, когато Божиите хора се върнат към четенето на Библията. Мощно откровение за новия завет на Господа ще направи Божиите хора смели като лъвове.
 
Да, повярвайте! Съживление чрез духовна сила и божествено здраве ще се излеят отгоре на Божието време.
 
World Challenge
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
Books-bg
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg