Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Разпознаваме ли духовете

Main Pic
Публикувана: 11.11.2022
Автор: К. Лоугън
Прочетена: 654
Коментари: 0
Изпитването на духовете е напълно библейско и ние като християни бихме били напълно небрежни, ако не разпознаем и не признаем, че духовните неща са реалност в нашия свят. В Ефесяни 6:12 апостол Павел ни напомня: „Защото ние не се борим срещу плът и кръв, а срещу началствата, срещу властите, срещу владетелите на тъмнината на този век, срещу духовните войнства на нечестието в небесните места.“ Тъй като случаят е такъв, тогава ние трябва да положим дължимата грижа в изпитването на духовете на всяко послание, което чуваме, това, което мислим, че чуваме, и това, което виждаме.
 
1 Йоан 4: 1-3 обяснява: „Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога, защото много лъжепророци са излезли по света. По това познавате Божия Дух: всеки дух, който изповядва, че Исус Христос е дошъл в плът, е от Бога, и всеки дух, който не изповядва Исус, не е от Бога.Това е духът на антихриста, за когото сте чули, че идва и сега е вече в света."
 
Това означава, че ако смятате, че сте чули някое откровение, послание или пророчество, тогава трябва да изпитате този дух или глас чрез Божието слово. Обикновено аз отивам още по-далеч, като моля Духа да потвърди, че се стреми да върши волята на Бога (Яхве) сам, да провъзгласи Исус за Месия и да потвърди, че Библията е святото Слово на Бог в истината. Правейки това, мога да стоя здраво на твърдата истина, без да се колебая, а да бъда твърдо убеден, че наистина съм чул Светия Дух или Ангел Господен.
 
 
Спокойствие
Друг полезен метод да разберете дали сте чули Господа  и дали откровението, което сте чули е от Него, е, ако то ви носи усещане за тишина. Това често може да се почувства като усещане за мир, което надхвърля всяко разбиране. Филипяни 4:6 ни съветва: „Не се безпокойте за нищо. Вместо това във всяка ситуация с молитва и молба с благодарност казвайте молбите си на Бога. И мирът, който превъзхожда всяко разбиране, ще пази сърцата и умовете ви в Христос Исус.“
 
Замислям се как трябва да се е чувствала Мария след посещението на Ангела Господен, когато ѝ беше казано, че тя ще роди Месията. Сигурно е било ужасяващо, но тя получи усещане за мир, като знаеше, че наистина е станала свидетел как Господен дух идва да ѝ предаде посланието. Нашите обстоятелства не трябва да изглеждат по определен начин, за да можем след това да изберем да бъдем спокойни; вместо това можем да бъдем и да съществуваме в пълен мир, защото сме вкоренени в Бог, че Той ще доведе до завършване на това, което възнамерява, и можем да Му се доверим. Да познаваш Бог означава да познаваш Неговия мир.
 
 
Бог правил ли е това преди?
И накрая, ние сме призовани в Писанието да помним и да размишляваме върху това, което Бог е правил в хода на историята. Може да е откровение в нашия собствен живот или пък история от Библията, в която Бог е направил нещо подобно. Ако сте чули Бог да ви говори и да ви дава послание и сте го изпробвали напълно, както е указано в Писанието, тогава Го помолете за история или стих, който се свързва с вашата ситуация. Псалм 105:5 ни насърчава да „помним чудесата, които направи, чудесата му и присъдите, които произнесе“. Бог е верен и никога не се променя (Евреи 13:8 и 1 Царе 15:22). Той не може да лъже и ние можем да се доверим напълно в Неговите способни ръце, дори това да няма логичен смисъл за нас в момента.
 
Помислете си как трябва да се е чувствал Моисей, след като е извел цялата еврейска нация от Египет, за да застане на брега на Червено море с египетската армия, изпълнена с гняв, която се е канела да атакува. Нямаше логичен смисъл, че ще има някакъв резултат освен унищожението на еврейския народ, но Бог имаше план. Виждаме къде Бог буквално раздели Червено море и хората минаха по сушата. Ние не сме призовани да поставяме под въпрос това, което Той иска, но от нас се изисква да излезем в покорство, за да Го следваме.
 
Разпознаването на гласа на Бога изисква практика, търпение и постоянство, за да знаете, че наистина следвате Неговата воля за живота си. Жизненоважно е да запомните, че имате Светия Дух като адвокат, съветник и помощ по пътя. Помолете Бог да ви помогне да разберете, че сте чули правилно, и след това продължете напред в покорство към всичко, което Той ви призовава да направите. Никога няма да съжалявате, че сте се покорили на Бога.
 
Източник: Crosswalk.com
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg