Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Огласи своята визия - Глобална лидерска конференция 2022

Main Pic
Публикувана: 13.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 684
Коментари: 0
След 2 години онлайн, Глобалната лидерска конференция се завърна в присъствен формат, под надслов „Огласи своята визия“. Организирана в България за 16-ти пореден път под егидата на Обединени евангелски църкви, с усилията и професионалните умения на техническия екип на Студио 865, и тази година популярният форум зарадва почитателите на специализираните лекции.
 
За пореден път организаторите бяха заложили на качеството и актуалността с гъвкавост и изобретателност, които са характерни само за тях. Топ лектори в различни области приковаха вниманието на слушателите не само със своята компетентност, но и с желанието да мотивират участниците в конференцията, да бъдат възможно най-добрата версия на себе си, като развият потенциала си и въздействат върху онези, които ги наблюдават или следват.
 
Конференцията се проведе на 11 и 12 ноември в конферентен център „Възраждане“ София.
 
П-р Румен Борджиев, председател на ОЕЦ и на Съюза на евангелските петдесятни църкви в България коментира следното по повод на Глобалната лидерска конференция:
 
Светът днес, повече от всякога се нуждае от добри и качествени ръководители. Хора, които да бъдат готови да поемат отговорност и да водят в правилна посока тези, които им се доверяват и ги следват. И това е в сила за всяка област на обществения и духовен живот.
 
Истинските лидери не се раждат. Те се изграждат. Формират се чрез личен опит, чрез пример и подражание, включително и чрез обучение. Именно тук, важна рола и тази година оказва Глобалната конференция за лидерство, организирана за 16 поредна година от Обединени евангелски църкви със съдействието на Студио 865.
 
Вярвам, че участвалите в нея, си тръгват с ясното убеждение, че не са научили всичко за лидерството, но прилагайки на дело това, което са възприели, ще бъдат по-добри ръководители, за промяна на света към по-добро.
 
Участниците в конференцията определено си тръгнаха обогатени и удовлетворени, след като имаха привилегията и удоволствието да слушат невероятни експерти в своята област в два последователни дни, в уютна и комфортна атмосфера. Росица Николова внасяше красива хармония, като междувременно информираше за допълнителни подробности, свързани с форума.
 
Тази година основните лектори бяха 10 на брой, като между посланията им отново бяха вмъкнати уникални свидетелства на хора, чийто живот е бил променен, благодарение на участие в конференцията. Значими бяха и дискусионните групи, които даваха възможност за моментално осмисляне и прилагане на чутото в контекста на съответните слушатели.
 
За да добиете по-пълна представа за събитието, споделяме с вас мнението на п-р Теодор Опренов, председател на Съюза на евангелските баптистки църкви в България, който тази година беше домакин на събитието и координираше работата на дискусионните групи след всяка лекция.
 
Лидерската конференция е основно събитие в календара на Евангелските водачи, защото то отразява желанието на всеки един водач да подобрява своите качества, било то в църковно служение, било то в мисия или евангелизаторство, защото от нас се очаква да сме ученици на Христос.
 
Господ Исус Христос ни е призовал да бъдем Негови ученици, като това включва не само нашите познания върху Библията, но и до голяма степен повишаване на нашите качества, такива качества като смирение, кротост, визия а също и издръжливост и търпение в нашето християнско служение, така че за мене фактът, че тази конференция можа отново да бъде проведена на живо, е един голям бонус в тези трудни години на пандемия.
 
Лидерската конференция протече по уникален начин,имахме възможност да съпоставим бизнес умения от християнския свят с едни от най-големите водачи в днешно време с едни от най-големите влияния в техните общности, а и от такива, които са успешни в корпоративния свят, но се опитват да бъдат хора, които използват християнската ценностна система.
 
Конференцията беше посетена от над 230 души и премина в един много добър дух на сътрудничество. Дискусионните групи работиха усърдно помежду си във времето за самостоятелно обсъждане. В това време бяха провокирани много важни мисли и внушения, които трябва да бъдат доосмислени, а защо не и измолени в живота на мнозина от нас, водачите.
 
Препоръчвам Лидерската конференция на всеки. Ще има онлайн издание в началото на следващата година, така че, ако някой я е пропуснал, но желае да се включи, би могъл да го направи, следвайки Фейсбук страницата на форума за допълнителна информация, както и на страницата на конференцията тук.
 
По време на конференцията всички участници имаха достъп до разнообразни книги и материали, които можеха да  бъдат закупени на промоционални цени.
 
И накрая, всички бяха предизвикани от понеделник да се постараят да приложат наученото в своето ежедневие независимо от тяхната професионална сфера на изява.
 
Провеждането на конференцията нямаше да бъде възможно без старанието и участието на любезните доброволци, които дариха своя труд с огромно желание и ентусиазъм, под ръководството на Елена Димова.
 
Ако желаете индиректно да се запознаете с лекторите, можете да го направите, като посетите сайта christianleader.bg.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg