Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

За какво се моли Матю Пери

Main Pic
Публикувана: 17.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 533
Коментари: 0
Матю Пери, американският актьор, известен с ролята си на Чандлър в сериала „Приятели“, разкрива как е преживял победа в битката си с алкохолната зависимост след искрена молитва, отправена към Бога.
 
В своята автобиографична книга  той пише следното, когато е изпитвал безсилие вследствие на невъзможността да се справи със зависимостта с алкохола: „Боже, моля те, помогни ми. Покажи ми, че си тук. Господи, моля те, помогни ми..."
 
„Започнах да плача. Искам да кажа, че наистина започнах да плача –  раменете ми се тресяха от неконтролируем плач. Не плачех, защото бях тъжен. Плачех, защото за първи път в живота си се почувствах добре. Чувствах се в безопасност, обгрижен. След десетилетия на борба с Бога и борба с живота и тъгата, всичко беше отмито, като река от болка, потънала в забрава.
 
„Бях в присъствието на Бога. Бях сигурен в това. И този път се помолих за правилното нещо: помощ“, продължава той.
 
Първата молитва на Пери, отправена към Бога в неговата юношеска възраст, е Господ да го направи известен, разкрива той в книгата си.
 
„Днес гледам на това като на глупава молитва, като на молитва на млад човек“, казва той наскоро пред американската водеща Даян Сойер.
 
Новата биография на 53-годишния мъж проследява пътя му към трезвеността и начина, по който разводът на родителите му го е накарал да започне да пие на 14-годишна възраст.
 
Той споделя, че е ходил на рехабилитация при 15 различни случая и разказва за борбата си със зависимостта, докато снима сериала „Приятели“.
 
Пери казва, че е останал трезвен две години въз основа „единствено“ на тази среща с Бога.
 
„Бог ми показа частица от това, което може да бъде животът. Той ме спаси в този ден и за всички дни занапред, без значение какво следва. Бог ме превърна в търсач не само на трезвеността и истината, но и на Него Самия.“
 
Преди това преживяване Пери описва себе си като "нерелигиозен".
 
Източник: Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg