Четвъртък, 09.02.2023

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Привидна вяра

Main Pic
Публикувана: 22.11.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 219
Коментари: 0
Звучеше толкова духовно. Изглеждаше привидно праведен. Но Юда каза: „Защо това благоуханно масло не се продаде за триста денарии и не се даде на бедните?“ (Йоан 12:5 NKJV).
 
Това, което подтикна тази критика от страна на Юда, беше актът на преданост на Мария. Нещата очевидно се случваха в дните около кулминацията в служението на Исус. Господ Исус Христос имаше редица конфронтации с религиозните водачи и те искаха смъртта Му.
 
Исус беше наясно с това. Той знаеше, че върви по пътя към Голгота. Затова Той реши да прекара една вечер с приятелите Си в дома на прокажения Симон. Неговите близки приятели Мария, Марта и току-що възкръсналият Лазар се присъединиха към тях.
 
Докато всички се наслаждаваха на тази нощ и общението с Христос, Мария се почувства дълбоко развълнувана и реши да направи нещо напълно неочаквано. Тя взе съд със скъп ароматен парфюм, счупи го и изля съдържанието върху краката на Исус. След това тя избърса краката на Христос с косата си.
 
За другите ученици действията на Мария може да са изглеждали екстравагантни. Вероятно си мислеха: „Този ​​Юда! Той е толкова духовен и загрижен за бедните. И той има право. Това е прахосничество! Това е глупаво!“
 
Но Йоан добавя следната подробност: „Юда каза това, не защото беше загрижен за бедните, а защото беше крадец и държеше касичката; и той вземаше от това, което беше сложено в нея” (стих 6 NKJV). С други думи, Юда умело извърташе нещата така, че привидно да изглежда като духовен, когато в действителност имаше друга цел.
 
Господ Исус смъмри Юда и другите, които се присъединиха към него, като каза: „Оставете я. Защо да я критикувам, че ми е направила толкова добро? . . . Истина ви казвам, където и да се проповядва Благата вест по света, постъпката на тази жена ще бъде запомнена и обсъждана” (Марк 14:6, 9 NLT).
 
Мария, която изглеждаше в очите на околните несериозна и разточителна, всъщност беше духовната. А този, който изглеждаше пестелив и състрадателен, всъщност беше бездуховният. Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg