Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Страх от промяна

Main Pic
Публикувана: 23.11.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 558
Коментари: 0
Когато Бог промени живота на някого, това е толкова драматично, толкова значимо, че обикновено дори не можете да кажете какъв е бил човекът някога. Това е нещо, което само Бог може да направи.
 
И това направи Спасителят, когато срещна двама обладани от демони мъже, след като прекоси Галилейското езеро. Наблизо имаше стадо свине и демоните Го молеха: „Ако ни изгониш, изпрати ни в това стадо свине“ (Матей 8:31).
 
Така че демоните влязоха в прасетата, които след това преминаха през скалата и извършиха масово самоубийство. Това ни показва, че обладаването от демони на мъжете е било реално. В противен случай някой можеше да твърди, че просто правят шоу, че всичко е фалшиво.
 
Как реагираха хората в общността? Матей ни казва: „Пастирите избягаха в близкия град, като разказаха на всички какво се е случило с обладаните от демони мъже. Тогава целият град излезе да посрещне Исус, но те го помолиха да си отиде и да ги остави сами“ (8:33–34 NLT).
 
Ужасяващите мъже, които живееха в гробище, бяха трансформирани. Общността не можеше да повярва, че те са същите хора както преди. Бихте си помислили, че общността ще се зарадва и ще иска Исус да остане и да извърши още чудеса. Но ги беше страх. Това е така, защото Господ Исус беше лош за бизнеса им. Те правеха добри пари от тези прасета (които, между другото, бяха забранени в Израел, защото свинското е нечиста храна), а прехраната им се издави в езерото. В умовете им Исус беше развалил всичко, така че те Го молеха да си отиде.
 
Господ Исус Христос може да е искал да промени живота им, но те не са искали тази промяна. Вместо това те искаха Той да си тръгне.
 
Какво бихте направили, ако живеехте в тази общност по това време? Бихте ли казали: „Господи, ела в живота ми“ или „Махни се от мен, Господи!“? Когато става дума за Исус Христос, това наистина са единствените два избора, които имаме.
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg