Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Защо Бог допусна войната в Украйна

Main Pic
Публикувана: 22.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 548
Коментари: 0
Ръководителят на Украинското библейско дружество казва, че хората в неговата страна търсят отговори след месеци на опустошителна война с Русия.
 
Александър Бабийчук живее в опустошения град Херсон, ключов пристанищен град, който празнува изтеглянето на руските войски миналия петък.
 
Служителите на Библейското дружество са успели да влязат отново в офиса си за първи път от август, но завръщането е било горчиво - навсякъде имало следи от куршуми и стаите били пълни с бутилки водка.
 
Въпреки победата за града, отстъплението на руснаците предизвика много душевни търсения и хората задават екзистенциални въпроси за войната, казва той.
 
„Трябва да продължим да носим Божието Слово, защото войната разтърсва самата основа на живота на хората“, казва той.
 
„Те търсят отговори на решаващи въпроси защо се е случила тази война и защо Бог я е допуснал.
 
Това се потвърждава от нарастването на търсенето на Библии от началото на войната.
 
През лятото Библейското дружество на Обединеното кралство изпрати около 168 000 Библии и книги, базирани на Писанието, в Украйна.
 
Александър казва: „Има толкова много травматизирани хора, които са преживели загуба на членове на семейството си, приятели, спомени, собственост.
 
„Точно това е полето, в което Библейското общество трябва да работи активно заедно с църквите, защото само Божието слово утешава и в крайна сметка носи помирение.“
 
Александър казва, че позицията на Украинското библейско дружество "трябва да бъде балансирана".
 
„Тези, които са предизвикали войната, ще трябва да отговарят пред закона, а ние трябва да намерим такива думи, които да ги мотивират да носят отговорност пред собствената си съвест, а от друга страна да чувстват, че това е тяхната държава и техният град и трябва да ги обичам и ги ценя дори повече, отколкото преди войната“, казва той.
 
Има много работа и Библейското общество трябва да продължи да разпространява Библии, казва Александър и добавя: „Нашата отговорност е да работим с църквите, за да достигнем до всеки, който се нуждае от небесно изцеление“.
 
Източник: Christian Today
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg