Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните и Черният петък

Main Pic
Публикувана: 23.11.2022
Автор: М. Лазурек
Прочетена: 428
Коментари: 0
Много хора чакат Черния петък, за да пазаруват за празниците, като често използват кредитна карта и прекаляват с разходите. Бог иска да бъдем мъдри с парите си и да не ги харчим неразумно. Поставете лимит за сумата, изразходвана за всеки член на семейството. Ако сте свикнали да харчите повече пари, отколкото можете да си позволите за Рождество, задайте си въпроса: защо трябва да харча толкова много? Ако не можете да си позволите много подаръци, уведомете членовете на семейството, че трябва да направите промяна. Поставете лимит за сума, която можете да си позволите, и се придържайте към нея. Членовете на семейството разбират, че в тази инфлация хората не могат да си позволят подаръци, както някога. Вероятно ще им е приятно да празнуват всички заедно, отколкото да намерят голям подарък, опакован под елхата.
 
Ако имате голямо семейство, коледното пазаруване за всеки член може да бъде стресиращо. Ако купуването за всеки член се окаже твърде трудно, опитайте да купите един по-голям подарък за цялото семейство или купете само за децата. Децата се забавляват най-много през ваканцията. Отделете повече, за да им дадете нещо специално, вместо да купувате подарък за всеки член на семейството, който може да не иска или да не се нуждае. Дори по-лошо, когато не знаем какво да им купим. Проведете сърдечен разговор с членовете на вашето семейство и решете дали тази година е възможно да купите подаръци за всеки член на семейството. Можете също така да предложите да купите подаръци за един брат или сестра или заедно да купите общ подарък за родителите си. Това може да помогне на бюджета ви и да даде на децата в живота ви малко повече празнично настроение.
 
ОПИТАЙТЕ МЕТОДА НА ТРИМАТА МЪДРЕЦИ
Докато растях, получавах много подаръци под коледната елха. Родителите ми спестяваха цяла година, за да мога да прекарам весело Рождество. Но какво определя добрият празник? Дали това са многото подаръци? Исус имаше съвсем малко, докато живееше на земята. Неговият минималистичен подход е нещо, което можем да възприемем и през цялата година. За да бъдем по-мъдри по отношение на подаръците, предложете на семейството си идеята за възприемане на метода на Тримата мъдреци. Те му поднесоха по един дар: злато, ливан и смирна. Това беше най-доброто от това, което имаха, и го дадоха на бебето Исус като принос. Ние можем да направим същото за нашето семейство. Попитайте децата си: ако можехте да получите нещо за Рождество, какво би било то? Това премахва стреса от необходимостта да се купуват много неща и кара децата да оценят подаръците, които получават. Това ще ги насърчи да искат подаръци, които са най-практични и такива, които ще използват най-често.
 
НАПРАВЕТЕ ПОДАРЪЦИТЕ САМИ
Всички знаем, че най-добрите подаръци идват от сърце. Можете да направите своите подаръци за хората тази година, ако сте мъдри. Използвайте Черен петък и се възползвайте от отстъпките в магазините "Направи си сам" и от книгите за идеи за подаръци. Направете им нещо, което знаете, че ще им хареса. Не е задължително подаръкът да е един и същ за всеки човек; можете да го персонализирате за всеки член на семейството. За любителите на храната можете да изпечете бисквити или други сладки изкушения, за да задоволите желанието им за сладко. Можете да нарисувате или да построите нещо, което да посрещне специфична нужда в живота на вашето семейство. Каквото и да решите да направите, отделете допълнително време, за да измислите идеалния подарък за всеки човек. Получателите ще се радват, че сте направили всичко възможно, за да им дадете нещо изключително специално, вместо да натиснете няколко бутона, за да получите онлайн най-евтиния подарък на Черния петък.

Източник: Christian Headlines

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg