Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Доволни във всичко

Main Pic
Публикувана: 29.11.2022
Автор: Грег Лори
Прочетена: 554
Коментари: 0
Когато ни е тежко е лесно да загубим перспективата си и да забравим, че имаме толкова много, за което да сме благодарни.
 
Може би ви е трудно в момента. Може би имате здравословни, финансови или семейни проблеми. По никакъв начин не искам да предполагам, че тези неща не са трудни, защото са. И все пак трябва да благодарим.
 
Това е причината да сме създадени. Бог ни постави на тази земя, за да Го прославяме и да благодарим , да принасяме хвала на името Му. Писанията ни подканват отново и отново да правим това. В Псалм 106:1 четем: „Слава на Господа! О, благодарете на Господа, защото Той е благ! Защото Неговата милост е вечна” (NKJV).
 
В Колосяни 3:17 апостол Павел казва: „И каквото и да вършите с думи или дела, вършете всичко в името на Господ Исус, като благодарите на Бог Отец чрез Него“ (NKJV).
 
Авторът на Евреи 13:15 ни увещава: „Затова чрез Него нека непрестанно принасяме жертва на хваление на Бога, тоест плода на нашите устни, като благодарим на Неговото име“ (NKJV).
 
Да, хвалението и поклонението могат да бъдат жертва, защото не е задължително да искаме да го правим. Когато сме обезсърчени или депресирани, когато нещата не вървят толкова добре или ни сполети трагедия, не ни се иска да хвалим Бога.
 
Но Библията не казва, че трябва да хвалим Господа само когато се чувстваме добре. По-скоро Божието слово ни казва, че винаги трябва да хвалим Господа, защото Той е добър.
 
След като Господ Исус Христос излекува десет мъже от проказа, един от тях, самарянин, се върна да благодари. Исус попита: „Не бяха ли десет очистени? Но къде са деветте? Не се ли намериха други, които се върнаха да отдадат слава на Бога, освен този чужденец?“ (Лука 17:17–18 NKJV).
 
Точно като самарянина, ние трябва да бъдем толкова категорични в благодаренето, колкото и в молбата за помощ. Благодарихте ли на Бога за всичко, което направи за вас днес?
 
Източник: Harvest.org
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg