Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Предстои нов епизод на „Оставените“

Main Pic
Публикувана: 24.11.2022
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 630
Коментари: 0
Пол Лалонд, сценарист и продуцент на „Left Behind: Rise of the Antichrist“, който тръгва по кината на 26 януари като Fathom Event, наскоро коментира филма, теологията зад него и какво се надява да постигне чрез излъчването му.
 
„По-голямата част от хората все още не знаят нищо за... пророчествата и това включва църквата“, каза Лалонд. „Хората са се отвърнали от пророчествата, както е пророкувано в Библията.“
 
Режисьорът казва, че това е тема, която ще разгледа в маркетинга на филма. Въпреки че е измислена история, той казва, че „Left Behind: Rise of the Antichrist“ се основава на истинска библейска теология и това, което може да се разкрие в края на дните – тема, която Лалонд страстно изследва.
 
„Реалността е следната: няма как да не се тревожим за последното време. Пророчеството е важно“, казва той. „Между една трета и половина от цялата Библия е пророчество.“
 
Библейските пророчества, казва Пол, са „чудесен инструмент за евангелизиране“ и начин да помогнем на хората интелектуално и духовно да разберат какво се разгръща в Писанието.
 
Новата глава в сагата „Left Behind“ следва излизането през 2014 г. на рестартирането на популярния сериал; в тази по-нова версия участва актьорът Никълъс Кейдж.
 
Лалонд каза, че новият филм ще се различава от предишния по тон и цел.
 
„Най-очевидната промяна е: имаме изцяло нов актьорски състав. Наистина съм развълнуван от актьорския състав“, каза той, отбелязвайки, че в новия филм ще участват актьорът, изиграл „Херкулес“,Кевин Сорбо (който също режисира), както и Нийл Макдона и Корбин Бернсен. „Този ​​филм е различен от филма от 2014 г., защото целта е различна. През 2014 г. целта беше да се опитаме да пренесем словото на пророчеството отвъд реалността.”
 
Този път Пол казва, че се е съсредоточил върху достигането на християните с пророческо послание, помагайки да се „събудят“ множеството пастори и вярващи. Според него хората пропускат нещо важно: че живеем в „съвсем последните дни“.
 
„Мисля, че хората не виждат, че сме в последните дни, защото се интересуват от грешни неща“, каза той. „Но ние живеем в свят, в който всичко това може да се случи по този начин. Ние живеем в дните на Ной. Имаме неограничен брой места в нашия ковчег.“
 
Режисьорът се надява да помогне за заемането на възможно най-много от тези пословични места, използвайки „Left Behind: Rise of the Antichrist“, за да разпали духовната интрига, кодирана в Библията, докато забавлява масите.
 
Пол казва, че хората гравитират към пророчествата във времена на смут и тревога. Според него днешният хаос служи като една от последните големи възможности за използване на пророчествата, за да насочим хората към Христос.
 
Източник: Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg