Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нетаняху с обещания към Израел и света

Main Pic
Публикувана: 27.11.2022
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 339
Коментари: 0
Нетаняху, лидерът на политическата партия Ликуд, се очаква да изгради 64-местна управляваща коалиция с членове на три други партии: ултраортодоксалната Шас, фракцията на Обединения юдаизъм на Тора и крайнодясната партия на религиозния ционизъм, съобщава вестник Times of Israel.
 
„Демокрацията се изгражда чрез изясняване на позиции, от искрата на спорове“, каза Нетаняху в понеделник. „Ако можем, ще постигнем споразумения – това се случва често. Ако не можем да постигнем споразумение, решението се взема по волята на мнозинството – точно това е разликата между демокрацията и другите форми на управление.”
 
Нетаняху каза, че в някои части на света решенията се вземат със сила, но в Израел „демокрацията е основната инфраструктура“.
 
Това ще бъде третият път на Нетаняху на поста, след като беше министър-председател от 1996 до 1999 г. и от 2009 до 2021 г.
 
Коалиционното правителство ще се опита да постигне „възможно по-широки споразумения и когато трябва, ще вземем отговорни и внимателни решения“.
 
Освен това Нетаняху каза, че вярва, че народът на Израел му е дал мандат. Коалиционното правителство ще „бъде израз на мандата, който получихме от народа. Ние ще запазим израелската демокрация и Израел“, каза той.
 
Източник: Christian Headlines
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg